15 ting vi erfarede under CinemaCon 2016

DB - ABLACKcinemacon - logo (720x328)

CinemaCon lyder måske lidt som Comic-Con, men baggrunden kunne ikke være mere forskellig. Mens CinemaCons modstykke i San Diego, handler om at opbygge buzz blandt fans (hvoraf mange kommer i kostumer), handler CinemaCon om filmstudier, der viser deres kærlighed til biografer og biografejere (exhibitors), (eller ekshibitionister, som Jeff Goldblum kaldte dem). Man vil dog ikke se mange fanboys i udklædning under CinemaCon, medmindre påklædningen da kan tages som udtryk for en hemmelig hyldest til ”The Wolf of Wall Street”.

Alligevel er der masser af buzz og breaking news på CinemaCon. Alle de store amerikanske studier flyver de største filmstjerner ind fra Hollywood og samtidig viser klip fra deres kommende film. Vel at mærke klip, som ikke tidligere er blevet præsenteret for en større kreds. Ind imellem bliver filmene også vist i deres fulde udstrækning.

Nedenstående 15 ting vi erfarede under CinemaCon:

cinemacon - avatar (720x272)

1. Gør dig klar til en meget mere ”Avatar”
James Cameron sluttede 20th Century Fox’ præsentation af med at annoncere, at der kommer hele fire efterfølgere til hans giganthit fra 2009. “Hvorfor?” var det fælles efterfølgende omkvæd på Twitter. Men kynikere behøver ikke lede længere end til ”Avatars” placering på listen over filmhistoriens mest indtjenende film. De fire efterfølgere vil få premiere i 2018, 2020, 2022, og 2023.

cinemacon - dory (720x275)

2. De første 27 minutter af “Find Dory” er fantastiske
Før visningen af ”Captain America: Civil War” i sin fulde udstrækning, overraskede Disney med at vise de første 27 minutter af deres længe ventede opfølger til Pixars “Find Nemo” fra 2003. Ligesom originalen, er sequel’en — som sætter fokus på Ellen DeGeneres’ hukommelsessvækkede Dory, i jagten på hendes egen familie — sød, sjov og vil helt sikkert efterlade mange med tårer i øjnene.

cinemacon - the neon demon (720x276)

3. Award-sæsonens startskud lød over CinemaCon
Selvom de amerikanske studier generelt fokuserer på den kommende sommers tentpoles, fyldte filmene i den kommende award-sæson godt op på dette års konference. Amazon Studios, i sin første præsentation på CinemaCon, viste klip fra Woody Allens “Cafe Society” og Nicolas Winding Refn’s ”The Neon Demon” med Elle Fanning. (Begge film vil blive vist under Cannes Filmfestivalen). Det skal bemærkes, at Amazon er en streamingtjeneste, som i modsætning til Netflix, hylder et robust biografvindue. Under Fox’ præsentation viste selskabets artfilm-division, Fox Searchlight, den første trailer til Nate Parkers “The Birth of a Nation”. Lionsgate viste klip fra “Whiplash”-instruktøren Damien Chazelles næste film: Musicalen “La La Land” med Ryan Gosling og Emma Stone. Sonys chef, Tom Rothman, sparkede sin præsentation igang med klip fra Ang Lees “Billy Lynn’s Long Halftime Walk”. Paramount gjorde opmærksom på sine to håb om filmpriser: “Allied”, med Brad Pitt og Marion Cotillard, samt “Fences”, instrueret af Denzel Washington, som også medvirker overfor Viola Davis.

cinemacon - deadpool (720x265)

4. “Deadpool 2” er på vej
Fox vil producere en opfølger på til sit grovkornede monsterhit ”Deadpool”. “Hele det kreative team, inklusive instruktøren Tim Miller og produceren/filmens stjerne, Ryan Reynolds, arbejder hårdt på en efterfølger,” afslørede Fox’ næstformand for bestyrelsen, Stacey Snider.

cinemacon - animation (720x277)

5. Det bliver et fantastisk år for animation.
Næsten alle de amerikanske studier præsenterede animationsfilm i tentpole-klassen, og det synes sikkert at mange børn i de kommende måneder vil sidde i biografen med smil fra øre til øre. Disney viste – som nævnt – 27 minutter af ”Find Dory”, Universal viste 20 minutter af ”Sing”, Warner Bros viste først ”Storkene” og dernæst ”Lego Batman Movie”; Fox fik Vanilla Ice til at rappe “Ice Age Baby” fra filmen ”Ice Age 5: Den vildeste rejse”, (Se Vanilla Ice’ optræden fra konferencen HER). Illumination Animations ”Kæledyrenes hemmelige liv” fik salen til at juble, DreamWorks ”Trolls” fik også fin modtagelse. Og så er der selvfølgelig også Sonys grovkornede ”Sausage Party”. Som mange bemærkede, vil der næste år være hård kamp om Oscar’en i kategorien ”Bedste animationsfilm”.

cinemacon - passengers (720x277)

6. Chris Pratt og Jennifer Lawrence i ”Passengers” er lige så sexet som det lyder
Det var Sony som viste flest klip fra deres kommende film og højdepunktet kom, da superstjernerne Chris Pratt og Jennifer Lawrence, gennem narrestreger på scenen, viste kemien mellem de to er helt i top – og så blev en trailer til deres længe ventede romantiske sci-fi thriller vist. Filmen, som er instrueret af Morten Tyldum, ser teknisk fantastisk ud, men den stærkeste effekt er den sexede kobling af de to superstjerner.

cinemacon - screening room (720x281)

7. “The Screening Room” har ikke en chance
Selvom ordene “The Screening Room” sjældent blev nævnt, lurede Sean Parkers 50 dollars VOD-service til hjemmet, hele tiden under overfladen gennem hele CinemaCon. Næsten alle studie-bosserne fastslog at intet slår oplevelsen på det store lærred. “Det er en forudsætning for filmindustrien, at filmene udelukkende vises i biograferne i første omgang,” fastslog ”The Screening Rooms” mest højprofilerede modstander, James Cameron, til salens store jubel. Men andre udtrykte også modstand overfor ”The Screening Room”: “Vi vil ikke lade en tredjepart komme mellem os,” sagde Warner Bros.-chefen Kevin Tsujihara, med stort bifald fra publikum som resultat. Instruktøren Todd Phillips tilføjede: “Hvorfor har vi så travlt med at slå spillefilmen ihjel, til fordel for tv-film? Vi griner og skriger sammen, som en fælles gruppe i biografen. Vi skal beskytte den oplevelse.”

CINEMACON - STALLONE (720x291)

8. STX Entertainment slog sit navn fast
Selvom konferencens konkurrerende studier, som alle har eksisteret i et århundrede, havde flotte præsentationer, var det nu STX Entertainment, som har 18 måneder på bagen, der løb med størst sympati for udsendelseskalenderen. Højdepunkter inkluderede den episke borgerkrigsfilm ”Free State of Jones”, den grovkornede komedie ”Bad Moms” og genoplivningen af John Hughes-lignende film med ”Edge of Seventeen”. Sylvester Stallone kunne ligeledes præsentere sit partnerskab med det nye filmstudie. Men mest imponerende: Filmstudiet udsender kun film baseret på originale historier… indtil videre, i al fald.

CINEMACON - LETO (720x270)

9. Will Smith ’mødte’ endelig Jared Leto
I oktober fortalte Will Smith at han “faktisk aldrig havde mødt” Jared Jeto, selvom de begge medvirker i ”Suicide Squad”. Til trods for de tilbragte seks måneder sammen under optagelserne, forblev ”Dallas Buyers Club”-Oscar-vinderen nemlig i rollen som Jokeren hele tiden. De to delte scenen sammen på CinemaCon, og Smith fortalte han nu endelig havde mødt den ’rigtige’ Jered Jeto. “Han er en flink fyr,” sagde Smith. ”Han er slet ikke typen, som sender rotter og døde grise til sine venner,” som faktisk er noget Letos karakter gør i filmen.

cinemacon - bad moms (720x270)

10. Konferencens størst grin
Komedier var gennemgående i flere af studiernes præstationer. STX’s frække ”Bad Moms”, med stjernespækket rolleliste: Mila Kunis, Christina Applegate, Kristen Bell, Jada Pinkett Smith, Kathryn Hahn og Annie Mumolo, var højdepunktet, sammen med Fox’ ”Mike og Dave Need Wedding Dates”, med Anna Kendrick, Zac Efron og Adam Devine. (Et pikant klip viste Kumail Nanjiani give Sugar Lyn Beard en meget beskidt massage). Fox fik sin anden bølge af grin for traileren til ”Why him?, hvor Bryan Cranston ses i hovedrollen, som en far der forsøger at beskytte sin datter fra hendes badass kæreste, spillet af James Franco.

cinemacon - ben affleck (720x275)

11. Ben Afflecks solopræstation som Batman bliver officiel.
Til trods for Ben Affleck er ked af anmeldernes modtagelse af ”Batman v Superman: Dawn of Justice”, er der trods alt et lyspunkt i skuespillerens karrierer. Warner Bros. bekræftede, at studiet var undervejs med en selvstændig Batman-film med Affleck i hovedrollen.

cinemacon - reeves (720x278)

12. “John Wick 2” trapper dødstallet op
Keanu Reeves’ hævn-thriller “John Wick” fascinerede mange biografgængere med sin frådede vold, hvor hovedrolleindehaveren eliminerer mindst 77 personer. I den nye films kun to-minutter lange trailer lykkes det Reeves at tage livet af mindst 10 uheldige, som bare er på det forkerte sted, på det forkerte tidspunkt. Så bered dig.

CINEMACON - BAYWATTCH (720x274)

13. “Baywatch” bliver grovkornet
Paramounts kommende biograffilm, som er baseret på den bikini-klædte 90’er-sensation ”Baywatch”, trak mange sammenligninger til hittet ”21 Jump Street”. De har nemlig begge en mere grovkornet tilgang til deres originale forlæg.

cinemacon - russell 2 (720x280)

14. Russel Crowe bag konferencens sejeste præsentation
Få fylder scenen som når Russell Crowe gør din entré. Den new zealandske skuespiller skulle præsentere buddy-komedien ”The Nice Guys”, hvor han spiller sammen med Ryan Gosling. Med ordene: ”I kender mig bedre end at jeg blot vil læse op, hvad filmselskabet har bedt mig sige via en telecompter”. Og så kastede skuespilleren sig ellers ud en meget, meget morsom og yderst velformuleret præsentation uden manuskript.

cinemacon - kevin hart (720x283)

15. Myreflittige Kevin Hart er overalt
Men den skuespiller der tiltrak sig mest scene-tid, var Kevin Hart som promoverede sin buddy-komedie, ”Central Intelligence”. I filmen spiller han sammen med Dwayne Johnson. Under Universals præsentation indtog Kevin Hart scenen hele to gange: først til hans actionfilm-møder-koncertfilm: ”What Now?” (En idé der er så vanvittig, at det måske kan blive en kæmpesucces) og den animerede ”Kæledyrenes hemmelige liv”. Hans bidrag til alle tre film: Han sparker røv!

Og jo, så er der også lige konferencens mest dristige kjole. Det er Hailee Steinfeld under præsentationen af filmen ”The Edge of Seventeen”, som hun spiller hovedrollen i.

cinemacon -Å dristige kjole (720x1053)