2,1 mio. kr. til danske kunstbiografer

Kilde: DFI/Anders Budtz-Jørgensen

Filminstituttet har støttet 10 danske kunstbiografer med i alt 2,1 mio. kr. To biografer er nye på listen over støttemodtagere. 

Filminstituttet kan yde støtte til drift af danske kunstbiografer, hvis repertoire overvejende består af arthousefilm. I år har 10 biografer modtaget støtte fra Filminstituttet. Det er to mere end sidste år. Som noget nyt modtager Parkteatret i Frederikssund og Den Lille Biograf i Esbjerg kunstbiografstøtte i 2018. Begge biografer er relativt nyåbnede. Med de to nye biografer er der nu fem støttede kunstbiografer på Sjælland, en på Fyn og fire i Jylland. 

Den samlede støtte til de 10 biografer er på 2,1 mio. kr.  

”Kunstbiografstøtten er fundamental for at sikre alternativer til det kommercielle biograftilbud. Alle 10 kunstbiografer, der har fået støtte i år, drives af personer, der brænder for de kunstneriske film, som ofte er for smalle til at være en rigtig god forretning. Som noget nyt kan man nu også i Esbjerg og Frederikssund glæde sig over at have en kunstbiograf,” fortæller redaktør Flemming Kaspersen.  

Et af kriterierne for at kunne modtage kunstbiografstøtte er, at mindst 2/3 af biografens repertoire og 50 % af det samlede antal solgte billetter eller den samlede indtjening fra billetsalget kommer fra arthouse-film.