Biografklub Danmark – Program sæson 2016/17

DB - BKD - LOGO 1 (720x335)

Biografklub Danmark har netop offentliggjort programmet for sæsonen 2016/17.

10 spændende film af stor diversitet venter biografklubbens publikum, som i år er opdelt i en Basispakke og Premiumpakke. Derudover kan man også købe en Flexpakke med 3 film ad gangen.

Nedenstående omtaler af de 10 film. De med (**)-markerede er film som kan tilvælges, hvis man ønsker Premiumpakken.

Filmene i Biografklub Danmark – sæson 2016/17:

 

Filmen om operasangerinden, der ikke havde en tone i livet…
BIOKLUB - FLORENCE - Kopi (720x273)
1. film: ”Florence” (Premiere: 25. august 2016)
Historien om Florence Foster Jenkins, en velhavende arving fra New York, der drømte om at blive operasanger, trods absolut ikke at have en tone i livet.
Instruktion: Stephen Frears, som også stod bag bl.a. “Farlige forbindelser”,“Mrs. Henderson Presents”, ”The Queen” og ”Philomena”.
Medvirkende: Meryl Streep og Hugh Grant.

Kan lykken findes på en swingerklub?
BIOKLUB - SWINGER (720x283)
2. film: “Swinger” (Premiere: 22. september 2016)
Adam befinder sig midt i livet. Han har en dejlig kone, en snart voksen søn og et fast arbejde. Men alligevel er det ikke rigtig nok, og hans ungdoms optimisme og appetit på livet er efterhånden et fjernt minde. Naboens græs er bare grønnere, lykken altid et andet sted. Selv den årlige sommer-swinger-weekend, som konen og han tager på for at give det hele lidt krydderi, er blevet rutine. Men så sker det, som bare ikke må ske i en swingerklub: Adam forelsker sig. Pladask falder han for den unge, smukke Patricia, og således er banen kridtet op…
Instruktion.: Mikkel Munch-Fals og Charlotte Sachs Bostrup.
Medvirkende: Martin Buch, Mille Dinesen, Rasmus Botoft og Natalie Madueño.

Højspænding i bedste Hitchcock-stil…
BIOKLUB - PIGEN I TOGET (720x278)
3. film: “Kvinden i toget” (Premiere: 3. november 2016)
Den moderne parforholdsthriller møder Hitchcock-uhygge i denne film. Hver morgen tager Rachel toget ind til London sammen med alle de andre pendlere. Hver dag holder toget stille foran et bestemt hus, og Rachel betragter det smukke unge par, som bor her. Hun fantaserer om, hvad de hedder, og forestiller sig, at deres liv er helt perfekt. Men en dag ser hun noget dybt chokerende fra togvinduet – og kort tid efter forsvinder kvinden fra huset. Rachel kontakter politiet og begynder at blande sig i efterforskningen. Men Rachel er ikke noget pålideligt vidne. Faktisk kan hun ikke engang stole på sig selv.
Instruktion: Tate Taylor, som også var manden bag ”Niceville”. Efter en roman af Paula Hawkins.
Medvirkende: Rebecca Ferguson, Emily Blunt og Luke Evans.

Anmeldernes favorit ved årets Cannes Film Festival…
BIOKLUB - TONI (720x281)
4. film: ”Toni Erdmann”** (Premiere: 1. december 2016)
Tildelt Fipresci-prisen ved dette års filmfestival i Cannes. Winfried ser ikke meget til sin arbejdende datter, Ines. Den pludseligt arbejdsløse musiklærer beslutter sig derfor til at overraske hende med et besøg, efter hans gamle hund er død. Det bliver et akavet situation, fordi karrierekvinden Ines arbejder på et vigtigt projekt i Bukarest. Den geografiske afstand hjælper ikke de to til at atter at kunne forenes som far og datter, så Winfred tager afsted til Bukarest. Winfried elsker at irritere sin datter med practical jokes. Men værst at alt faderen griber ind i datterens rutiner, hvor lange møder, hotelbarer og rapporter er dagens orden. Far og datter ender i en blindgyde, og Winfried må tage tilbage hjem til Tyskland…
Instruktion: Maren Ade, som også stod af “Alle andre“.
Medvirkende: Peter Simonischek, Sandra Hüller og Michael Witterborn.

Det er dyrt at blive skilt, men der findes en billigere løsning…
BIOKLUB - DRÆBERNE FRA NIBE (720x273)
5. film: “Dræberne i Nibe” (Premiere: 12. januar 2017)
Et stjerneparade af danske skuespillere som Ulrich Thomsen, Nicolas Bro, Mia Lyhne og Lene Maria Christensen fører an i Ole Bornedals nye forrygende danske komedie om parforholdets grumme bagside. De to håndværker-venner Ib og Edward er kørt sur i deres livløse ægteskaber og leger med tanken om at leve det søde liv for de sorte penge, de har gemt. Efter et kæmpe skænderi med deres koner hyrer de i en brandert en russisk lejemorder til at gøre det af med dem. Men de har undervurderet deres koner, og det bliver starten på en vanvittig rejse, hvor Ib og Edward til deres skræk og rædsel får smagt deres egen medicin og ligeledes får en lejemorder på nakken…
Instruktion: Ole Bornedal.
Medvirkende: Ulrich Thomsen, Nicolas Bro, Mia Lyhne, Lene Maria Christensen, Søren Malling, Birthe Neumann, Ole Thestrup m.fl.

En enestående historie om en kærlighed der overvandt alt…
BIOKLUB - UNITED KINGDOM (720x287)
6. film: ”A United Kingdom” (Premiere: 9. marts 2017)
Prins Seretse Khama af Botswana er forårsager en international skandale, da han sidst i 1940’erne gifter sig med hvid kvinde fra London. Begge deres familier modsætter sig, ligesom den britiske regering, stammerådet i Batswana og aparheid-regeringen i Sydafrika. Baseret på en virkelig historie.
Instruktion: Amma Asante.
Medvirkende: Rosamund Pike, David Oyelowo og Tom Felton.

Stjerner i gribende familiedrama om hjernens magt
bioklub - forsvinder (720x278)
7. film: ”Du forsvinder” (Premiere: 20. april 2017)
I filmatiseringen af Christian Jungersens bestseller ”Du forsvinder” bliver den respekterede og vellidte skoleleder Frederik (Nikolaj Lie Kaas) anholdt og sigtet for bedrageri i i millionklassen. Men da det viser det sig, at han i tre år har haft en hjernesvulst, der har ændret hans personlighed, må hans kone Mia (Trine Dyrholm) – med hjælp fra familiens advokat Bernard (Michael Nyqvist ) – sætte alt ind på at få Frederik frikendt og redde sin familie. ”Du forsvinder” skildrer en families kamp for at holde sammen under ekstrem forandring og er en foruroligende, spændende og rørende fortælling om hjernens magt og viljens afmagt.
Instruktion: Peter Schønau Fog.
Medvirkende: Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Michael Nyqvist m.fl.

Intenst dansk drama…
BIOKLUB - 3 TING (720x268)
8. film: ”3 ting”** (Premiere: 18. maj 2017)
Mikael, en højtbegavet sprængstofekspert, har sammen med en gruppe serbiske kriminelle har stjålet 60 millioner kroner. I sidste time prøver han at redde sit liv og skabe sig en fremtid ved at gå ind i et vidnebeskyttelsesprogram. Han skal opholde sig på et hotel, indtil retssagen starter, og beder om tre ting i bytte for sit vidneudsagn: at PET tilvejebringer en kvinde ved navn Camilla, at han får bragt en bestemt kasse fra et opbevaringslager, og at han kan modtage en bestilling på to gange takeaway-butter chicken fra et spisested i Valby.
Instruktion: Jens Dahl.
Medvirkende: Nikolaj Coster-Waldau, Birgitte Hjort Sørensen, Jacob Lohmann og Lærke Winther.

Alle sagde det var slut. Men han var kun lige begyndt….
BIOKLUB - HANSEN (720x275)
9. film: ”Den bedste mand” (Premiere: 15. juni 2017)
”Den bedste mand” fortæller den gribende og underholdende historie om den legendariske danske bokser Jørgen ”Gamle” Hansen og hans kone Hanne. Da vi møder Jørgen i slutningen af 1970’erne, har de fleste dømt ham færdig i boksning. Han er bange for at gå i ringen, hans krop er slidt, og banken truer med at tage huset fra ham og hans familie.  Kun én ting holder sammen på det hele. Hans elskede Hanne – manager, ven og kone i ét.  Sammen kæmper de en ulige kamp for at holde Jørgens karriere i live. Men da Hanne beslutter at familien Hansen skal lægge hus til den afrikanske bokser Ayub Kalule, der skal være dansk boksnings fremtid, bliver det tydeligt for Jørgen, at han ikke er klar til at lade sig pensionere endnu…
Instruktion: Mikkel Serup.
Medvirkende: Mikkel Boe Følsgaard, Lene Maria Christensen, Søren Malling, Arnold Ocheng m.fl.

En kærlighedshistorie mellem en kunstner og en gift kvinde…
BIOKLUB - TULIP FEVER (720x290)
10. film: ”Tulip Fever”** (Premiere: 13. juli 2017)
Det romantiske drama udspiller sig i Amsterdam i det 17. århundrede. En kunstmaler forelsker sig i en ung, gift kvinde, mens han maler hendes portræt på bestilling.
Instruktion: Justin Chadwick, manden bag ”Den anden søster” ”Mandela: Vejen til frihed”. Efter en roman af Deborah Moggach.
Medvirkende: Alicia Vikander, Cara Delevingne, Christoph Waltz, Jack O’Donnell, Zach Galifianakis og Judy Dench.