“Skønheden og udyret” slår hele fem rekorder

DB - ABLACKSKØNHED (720x340)

Disneys “Skønheden og udyret” har tryllebundet biografgæsterne, med en global åbning på $350 mio. og har dermed slået hele fem rekorder.

Den $160 mio. dyre film har den britiske skuespillerinde Emma Watson i rollen som Belle, mens Dan Stevens spiller udyret. Blandt de øvrige medvirkende møder vi Luke Evans, Josh Gad, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Gugu Mbatha-Raw, Ian McKellen og Emma Thompson.

Filmen er instrueret af Bill Condon og er en live-action version af den klassiske animationsfilm fra 1991.

Den nye version har slået flere rekorder og er endnu en stor sejr for Disney:

Største åbning nogensinde for en film, der henvender sig til kvindeligt publikum
I en hvor Hollywood eftersøger stærke kvinder både foran og bag kameret, beviste “Skønheden og udyret” endnu engang den stærke købekraft fra kvinder og piger. Blandt premierepublikummet var 70 procent kvinder. Til sammenligning åbnede ”The Hunger Games: Catching Fire” med $158,1 mio. i november 2014, mens ”The Twilight Sage: New Moon” debuterede med $142 mio. i november 2009.

Største åbning i USA i næsten et år
Ingen forestillede sig at “Skønheden og udyret” ville få den største åbning i USA i næsten et år, da Marvel/Disneys ”Captain America” åbnede med $179,1 mio. i maj 2016. Og det var så sandelig heller ikke forventet, at ”Skønheden og udyret” ville slå LucasFilm/Disneys Rogue ”One: A Star Wars Story”, som åbnede i december 2016 med $155,0 mio., ligesom ingen havde regnet med at filmen ville blive den største marts-åbning nogensinde, og dermed flå ”Batman v. Superman: Dawn of Justice”, som åbnede med $166,0 mio. sidste år, af tronen.

Største åbning nogensinde for en Disney live-action film
Disney har også slået sin egen rekord. Filmstudiet har allerede til overmåde bevist sine evner til at transformere sine elskede animationsklassikere til live-action event-film, som begyndte med ”Alice i Eventyrland og fulgt op med ”Maleficent”, ”Askepot” og ”Jungleborgen”, men nu har Disney rejst barren. ”Alice i Eventyrland, instrueret af Tim Burton med Johnny Depp i en bærende rolle, havde tidligere den største åbning for denne genre af film. Den åbnede med $116,1 mio. i 2010 og endte med at indtjene over en milliard dollars globalt. Det er er endnu uvist om ”Skønheden og udyret” vil nå de højder, men det forekommer at der roligt kan reserveres en plads i milliard dollars-klubben.

Største åbning nogensinde for en film i USA, med censurgrænsen PG
Den tidliger rekordholder i Nordamerika var Pixar/Disney’s ”Find Dory”, som åbnede med $135,0 mio. i sommeren 2016. Denne rekord omfatter også de internationale markeder.

Den syvende største åbning nogensinde
“Skønheden og udyret” slog lige akkurat den sidste “Harry Potter”-film ($169,2 mio.), hvor Emma Watson også har en rolle, for at indtage syvendepladsen over de 10 største åbninger nogensinde i USA. Det er en imponerende præstation. Rivaliserende filmstudier mener at når fintælling er gennemført på åbningsweekenden, vil “Skønheden og udyret” måske komme helt op på $174 mio. og dele stjettepladsen med ”Iron Man 3”.