70 mm i Gentofte Kino

Gentofte Kinos ejer, Sune Lind Thomsen, har netop overtaget en 70 mm fremviser – dermed er hans biograf den anden i Danmark, hvor det store filmformat kan anvendes

Fremviseren er lavet af Philips i Holland, og den vejer omkring et halvt ton. Den kaldes “Lara”. Og den er netop flyttet til Gentofte.

Forvirret?

Der er tale om en filmfremviser, som kan køre 70 mm film – og den har Gentofte Kinos ny ejer, Sune Lind Thomsen, netop købt og overtaget fra det nordjyske, hvor maskinen i nogle år har stået på et lager og ikke været i brug.

Med købet af den kolossale maskine gør Sune Lind Thomsen Gentofte Kino til den blot anden biograf i Danmark, hvor man kan se de helt store formater.

Det er nemlig kun Imperial ved Vesterport i København, der i de senere år har rådet over sådan en fremviser.

Til lokalbladet “Villabyerne” siger Sune Lind Thomsen:

“70 mm er det ypperste inden for film. Ganske enkelt. Det er det bedste analoge filmsystem opfundet nogen sinde. Billedet har en stoflighed, som digitale fremvisere ikke kommer i nærheden af.”

Også nye film bliver faktisk fortsat produceret til 70 mm på de store celluloid-ruller. Eksempelvis udkommer “Tenet” og den kommende James Bond-film “No Time to Die” på dette format.

Sune Lind Thomsen understreger, at det fortsat vil være det gængse, digitale format, som man kan se i Gentofte Kino.

70 mm vil være en undtagelse, der findes frem til særlige anledninger – for eksempel en egentlig 70 mm festival med klassikere som “Lawrence of Arabia” og “Rumrejsen år 2001”.