Årets Bodil-uddeling bliver vist live i biograferne

DB - BLACKEKKO (720x339)

Danske lokalbiografer vil lørdag d. 5. marts 2016 kunne slå dørene op for Bodilprisen LIVE: En national livestreaming af Bodilprisen 2016 og en eksklusiv fejring af dansk film med lokale filmfester over hele landet.

Det er med stor glæde at Danske Filmkritikere nu kan offentliggøre, at Danmarks ældste filmpris bliver en landsdækkende begivenhed. I samarbejde med Nordea-fonden vil Bodilprisen 2016 blive live-streamet ud til lokale biografer, så alle danskere kan være med til at fejre de filmpræstationer, der har gjort sig særligt bemærket i årets løb. Ønsket er at bruge Bodilprisen som afsæt til at skabe fokus omkring dansk filmkunst, og den kvalitet den danske filmbranche står for.

Film skal fejres i biografen

Siden 1948 har Danske Filmkritikere uddelt Bodilprisen til de bedste filmpræstationer i årets løb, og hvert år er prisuddelingen blevet fejret med rød løber, show og fest, som de sidste år er blevet holdt på Bremen Teater i København. Det bliver den også lørdag d. 5. marts 2016, men det bliver med et større publikum end førhen, når prisuddelingen livestreames til biografer i hele landet.

”Bodilprisen har jo egentlig altid været en national begivenhed, og derfor har det længe været et ønske også at fejre den sådan. Film skal som bekendt ses i biografen, og derfor synes vi også, at film skal fejres i biografen. Vi har allerede været i dialog med flere biografer, og der er stor opbakning til projektet, så det bliver fantastisk at kunne invitere hele Danmark med,” fortæller Jacob Wendt Jensen, formand for Danske Filmkritikere.

Mere end en prisuddeling

Danske Filmkritikere ligger inde med en stor viden om filmfaget, hvilket naturligvis er ledsaget af en stor begejstring for filmoplevelsen i det hele taget. Sammen med Nordea-fonden ønsker man, at bruge Bodilprisen som afsæt for en landsdækkende fejring af dansk film, som samtidigt giver mulighed for skabe flere nuancer på biografoplevelsen og filmverdenen.

Nordea-fonden støtter aktiviteter, der fremmer gode liv, og i uddelingen til Bodilprisen LIVE bliver der plads til mere end livestreaming. Bodilprisen LIVE vil nemlig i flere biografer være ledsaget af optaksarrangementer, hvor små foredrag og filmvisninger skal være med til at sætte fokus på filmen som kunstart. Her vil Danske Filmkritikeres medlemmer dele ud af deres store kærlighed for filmkunsten og give danskerne en ny indsigt i den verden, der underholder dem.

”Bodilprisen bliver mere end en prisuddeling – den bliver en anledning til at skabe fokus omkring den kvalitet, som dansk film repræsenterer,” afslutter Jacob Wendt Jensen.

Bodilprisen 2016

Næste års prisuddeling kommer til at foregå lørdag d. 5. marts 2016 på Bremen Teater i København. Hvilke biografer der vil vise Bodilprisen LIVE, og dermed være med til den landsdækkende fejring af dansk film, vil blive offentliggjort senere. Danske Filmkritikere offentliggør de nominerede til Bodilprisen 2016 d. 7. januar.