Aktionærer i Disney og Fox godkender handel til 464 milliarder kroner

Foto: Disneys CEO Bob Iger og Fox-mogulen Rupert Murdoch.

Det er en realitet. Disney har købt Fox for svimlende 464 milliarder kroner. 

Handlen er netop blevet godkendt af Disneys og Fox’ aktionærer, efter det rivaliserende Comcast trak sit 422 milliarder kroners store tilbud tilbage. 

Aktionærer i Walt Disney og 21st Century Fox ​​stemte i dag Disneys 464 milliarder kroners aftale igennem. Disney vil erhverve store dele af Fox, herunder film- og tv-selskabet 20th Century Fox, Fox’ kabelnetværk og selskabets internationale aktiver.

Disneys og Fox’ særlige aktionærmøder om handlen fandt sted på New York Hilton Midtown hotel.

Inden for otte minutter modtog handlen sin godkendelse fra et flertal af stemmerne i Fox og de godkendte hermed aftalen om at Disney erhverver en lang række Fox-aktiver.

Den del af Fox, som Disney har købt, inkluderer tv- og filmstudiet, Star India, FX, Nat Geo, Fox’ ejerandel af Hulu og Sky, det europæiske betalings-tv-selskab, som Comcast søger at erhverve.

Vejen for Disneys overtagelse af Fox blev ryddet da rivalen Comcast trak sit eget 422 milliarder kroners bud for Fox-aktiverne.

 Men Comcast, ledet af bestyrelsesformand og administrerende direktør Brian Roberts, forbliver i spidsen for jagten på Sky. Han har indgivet et forhøjet tilbud på 221 milliarder kroner for at vinde over et rivaliserende bud fra Fox.

Disneys oprindelige tilbud var på 341 milliarder kroner for Fox-aktiverne, men Comcast toppede det med 422 milliarder kroner, satte Disney trumf på med sit tilbud på 464 milliarder kroner.

Disney har for nylig fået lovgivningsmæssig godkendelse af dit opkøb af Fox. 

På mødet blandt Disney-aktionærer klagede en enkelt aktionær over at prisen var for høj, men inden for 11 minutter vandt handlen en majoritet af stemmerne.