Alle ti-årige kan komme gratis i biografen 7. maj

DB - ABLACK1IÅRS (720x330)

Det er med stor fornøjelse den danske filmbranche for 8. år i træk inviterer alle der fylder 10 år i 2016 gratis i biografen.

I år falder 10-årsdagen lørdag den 7. maj.

Baggrunden for dette tiltag er naturligvis, at filmbranchen ønsker alle danske børn stifter bekendtskab med underholdning og holdning på det store lærred. Ikke alle danske børn når at få denne oplevelse fra barnsben, og det ønsker branchen at råde bod på.

Hvem husker ikke den første biografoplevelse? Spændingen i maven på vej mod biografen, koncentrationen mens plakater og fotos iagttages i biografens udstilling, utålmodigheden i køen til billetkontoret, trængslen i biografens foyer, indkøb af passende mængder søde sager, forventningens glæde mens pladserne i salen findes, og højdepunktet når biografens fortæppe langsomt går til side og de første billeder toner frem, mens lyset i salen sænkes, og man langsomt lader sig indhylle af biograffilmens magi.

Intet barn bør snydes for denne oplevelse, som samtidig danner grundlag for barnets biografvaner resten af livet.

En undersøgelse i England af Ipsos MORI afslører, at unges biografvaner fortsætter når de bliver voksne. Mennesker, som ofte så film som børn, går mere i biografen som voksne i forhold til dem der ikke gjorde.

MORI-undersøgelsen afslører, at gennemsnitborgeren anerkender vigtigheden af film i forbindelse med menneskelig udvikling, og den positive rolle det kan spille i et skolebarns liv. Biograffilm er en af de vigtigste kunstformer, og 68% af respondenterne sætter biograffilm på deres top 3 over litteratur, teater og visuel kunst, mens 61% af befolkningen mener, at ”film er den mest avancerede form for historiefortælling.”

Der er al mulig grund til at benyttet sig at dette årlige tilbud. Dit barn vil elske dig for det. Og samtidig får du mulighed for at iagttage dit barn med åben mund og polypper indtage og lade sig rive med af filmens magiske verden.

Vel mødt!

Yderligere oplysninger HER

10-årsdagen er støttet af Det Danske Filminstitut.

1AKSK