Amazon Studios køber Woody Allens nye film og udsender filmen traditionelt i biograferne

DB - ABLACKWOODY (720x330)

Amazon vil udsende den endnu unavngivne Woody Allen-film denne sommer, med en traditionel, landsdækkende biografpremiere over hele USA.

Amazon Studios fortsætter sit felttog om at sikre sig rettigheder til højt profilerede film. Men i modsætning til Netflix bliver der ikke tale om simultanudsendelse af filmen på VOD og i biograferne. Woody Allens nye film vil få en helt almindelig konventionel, eksklusiv biografpremiere.

Amazon er øjensynligt godt klar over hvor pengene tjenes – og det er ikke på streaming, men derimod gennem eksklusiv biograf-lancering.

Amazon har købt rettighederne til filmen, som omfatter både biografdistribution og streaming gennem Amazon Studios. Det er en stor omvæltning i artfilm-verdenen, i betragtning af at Sony Pictures Classics har udsendt de seneste mange Allen film, bl.a. ”Blue Jasmine”, for hvilken Cate Blanchett vandt en bedste kvindelige skuespiller-Oscar, og ”Midnight in Paris”, som blev nomineret til en bedste film-Oscar.

Woody Allens nye film, som blev optaget sidste sommer i New York og Los Angeles, er en romantisk komedie som foregår i 1930’erne og blandt de medvirkende møder vi Jeannie Berlin, Steve Carell, Jesse Eisenberg, Blake Lively, Parker Posey, Kristen Stewart, Corey Stoll og Ken Stott.

Amazon vil udsende filmen denne sommer med en traditionel, landsdækkende biografpremiere i USA. Efter biograf-visningen, vil filmen i  USA udelukkende blive stillet til rådighed for Prime-medlemmer gennem Prime Video.

“Ligesom alle nye relationer, bygges der på håb, gensidig hengivenhed og goodwill – retssagerne kan komme senere,” udtaler Woody Allen.

Roy Price, Amazon Studios, tilføjer: “Woody Allen er en genial filmskaber. Vi er så stolte af at være associeret med ham i forbindelse med hans næste film.”