”American Sniper” hitter fænomentale $200 mio. i USA

DB - BLACKSNIPER (720x339)

Clint Eastwoods fænomentale succes ”American Sniper” er fortsat på toppen af den amerikanske hitliste. I andenweekenden indspillede filmen $64,4 mio. Filmen er oppe på $200,1 mio. i USA.

Efter kun 10 dages visning i bred udsendelse i de amerikanske biografer, er filmen tæt på at blive den mest indspillende krigsfilm nogensinde. Den mangler blot at slå Steven Spielbergs ”Saving Private Ryan”, som indspillede $216,5 mio. i 1998.

”American Sniper” faldt kun 28% i anden-weekenden – det er det mindste fald nogensinde for en film, som er åbnet med mere en $85 mio.

I den anden ende af spekteret åbnede Johnny Deeps nye film ”Mortdecai” med mikroskopiske $4,1 mio. En af skuespillerens dårligste åbninger nogensinde. Depp er virkelig inde i en ord cirkel. Hans ”Transcendence” og ”The Lone Ranger” gav ligeledes de respektive filmselskaber enorme underskud. Filmen modtog en meget dårlig ”C+”-rating på CinemaScore og en 12%-rating på Rotten Tomatoes.

Til gengæld åbnede ”The Boy Next Door” med Jennifer Lopez solidt. $15 mio. blev det til, og en andenplads på top 10. Filmen modtog en ”B+”-rating på CinemaScore og en 13%-rating på Rotten Tomatoes.

Næste weekend åbner følgende film, af interesse for danske biografejere, i USA: Gyseren ”The Loft” og ”Project Almanac”.

2TOP 10 (720x471)