“American Sniper” rammer plet

DB - BLACKSNIPER (720x327)

Clint Eastwoods krigsdrama indspillede spektakulære $30,5 millioner fredag i de amerikanske biografer, efter filmen nu er blevet udsendt bredt over hele USA. Filmen havde premiere i julen i kun fire biografer. Det er den største indspilning nogensinde for en enkelt dag i januar.

Der er udsigt til en rekordindspilning på over $80 mio. over denne fire dages Martin Luther King, Jr.-weekend.

Clint Eastwoods hidtil største indspilning var $29,5 mio. i åbningsweekenden på “Gran Torino” i 2008.

Det er næsten dobbelt så meget som forventningerne, som lå på $44 mio. over denne fire dages weekend. Warner Bros. underspillede ligeledes forventningerne og skød på $68 mio.

Filmen markere også den største åbning nogensinde på en film, med et så forholdsvis moderat budget. Dramaet kostede under $60 mio. at producere.

Det er præcist dette forhold, som har gjort Eastwood til en af de mest velhavende i Hollywood: Hans film har aldrig kostet ret meget at producere.

“American Sniper” har allerede slået adskillige rekorder, da filmen åbnede i julen i kun fire amerikanske biografer. Indspilningen var på $633,456 de første tre dage og slog dermed rekorden for limiteret udsendte film i julen. De fire biografer filmen åbnede i, har til dato indspillet i alt $3,4 mio., inden filmen nu udsendes bredt over hele USA.

“American Sniper” er baseret på den sande historie om U.S. Navy SEAL Chris Kyle (spillet af Bradley Cooper), en af de mest dødbringende snigskytter i den amerikanske historie. Filmen modtog seks Oscar-nomineringer i torsdags, inklusive ”Bedste film” og ”Bedste mandlige hovedrolle” til Cooper.

Det er nu tredje år i træk Cooper bliver nomineret.