“American Sniper” slår alle rekorder i USA

DB - BLACKAMERICA (720x330)

Clint Eastwoods ”American Sniper” slår alle rekorder og fortsætter med at forbløffe den amerikanske filmindustri. Filmen har indspillet $90,2 mio. over weekenden, og forventes at nå op på $105,2 mio. over den forlængede Martin Luther King, Jr.-weekend. Det er det dobbelte af forventningerne.

Og så er der fortsat nogen der mener man kan forudsige en films succes!

Indspilningen over weekenden på “American Sniper” er den største nogensinde i en januar måned, ligesom filmen er den største non-sequel åbning nogensinde og ingen anden film i historie har draget så stor fordel af en “Bedste film”-Oscarnominering.

Clint Eastwoods film modtog en “A+”-rating i CinemaScore og en 73%-rating i Rotten Tomatoes.

Filmen blev i torsdags nomineret til 6 Oscars, inklusive “Bedste film” og “Bedste mandlige hovedrolle” til Bradley Cooper.

Clint Eastwoods hidtil største indspilning var $29,5 mio. i åbningsweekenden på “Gran Torino” i 2008.

”American Sniper” har allerede slået adskillige rekorder, da filmen åbnede i julen i kun fire amerikanske biografer. Indspilningen var på $633,456 de første tre dage og slog dermed rekorden for limiteret udsendte film i julen. De fire biografer filmen åbnede i, har til dato indspillet i alt $3,4 mio., inden filmen nu udsendes bredt over hele USA.

Men weekenden så også andre fine tal: ”The Wedding Ringer” med Kevin Hart åbnede med $21 mio. og pigernes yndlingsbamse ”Paddington” åbnede med $19,2 mio.

”The Wedding Ringer” modtog en ”A-”-rating på CinemaScore og en 33%-rating på Rotten Tomatoes.

Til gengæld var anmelderne vilde med ”Paddington”, som scorede en 98%-rating på Rotten Tomatoes.

”Paddington” er allerede åbnet i adskillige internationale markeder, hvor den foreløbig har indspillet enestående $122,2 mio.

Michael Manns ”Blackhat” er ligeledes åbnet denne weekend, men slog helt fejl. Action-thrilleren åbnede med sølle $4,6 mio. over weekenden og modtog en ”C-”-rating på CinemaScore. Rotten Tomatoes var ikke meget bedre, med en 33%-rating.

Næste weekend vil følgende film få premiere i USA: ”Mortdecai” med Johnny Depp og ”The Boy Next Door” med Jennifer Lopez.

2top10 (720x434)