Amerikanere på virkelighedsflugt efter Trumps sejr. Biografbesøget stiger med 50%

DB - ABLACKnARRIVAL (720x324)

Blandt andet ”Arrival”, med Amy Adams i hovedrollen, fik amerikanerne til at flokkes om biograferne.

Biografbesøget i USA steg 50 procent den forløbne weekend. Det udlægges af analytikere som publikums behov for virkelighedsflugt ovenpå Trumps sejr.

“To timers biografunderholdning er som en massiv, intens gruppeterapi,” udtaler en boxoffice-analytiker.

Fra “Doctor Strange” over “Trolls” til Denis Villeneuves nye sci-fi thriller “Arrival”, oplevede alle et boost, da amerikanerne flokkedes om biograferne på udkig efter eskapisme ovenpå præsident-valget og Donald Trumps overraskende sejr.

Marvels ”Dr. Strange” faldt kun 49% i anden-weekenden. Det er det mindste fald i anden-weekenden nogensinde for en Marvel-film.

”Arrival”, med Amy Adams i hovedrollen, åbnede med $24 mio. Det ligger langt over forventningen om en åbning på omkring $16 mio. Filmen har kostet moderate $47 mio. at producere.

I ”Arrival” lander alien-rumskibe flere steder på jorden. En kvinde får til opgave at finde ud af om de kommer i fred, eller udgør en trussel mod menneskeheden.

Filmen blev modtaget af en 93%-rating i Rotten Tomatoes og en ”B”-rating i CinemaScore.

Ang Lees meget omtalte ”Billy Lynn’s Halftime Walk”, Joe Alwyn, Kristen Stewart og Vin Diesel, åbnede ligeledes denne weekend. Det blev til $120.000,- i kun 2 biografer.

Filmen handler om en infanterist, der beretter om de sidste timer inden han og hans soldaterkammerater vender hjem fra Irak.

Filmen blev dog modtaget med en skuffende 43%-rating i Rotten Tomatoes.

Paul Verhoevens ”Elle”, med Isabelle Huppert, åbnede ligeledes i ganske få biografer. Filmen indspillede $56.012,- i kun 2 biografer.

”Elle” handler om en succesfuld forretningskvinde bliver overfaldet og voldtaget i sit hjem. Hun opsporer den ukendte mand, og dermed begynder et nervepirrende katten efter musen-spil, der når som helst kan komme helt ud af kontrol.

”Elle” opnåede en 92%-rating i Rotten Tomatoes.

Næste weekend forventes det at biograferne vil blive fyldt til bristepunktet, når ”Fantastiske skabninger… og hvor de findes” endelig får premiere.

1aksksls (720x436)