Amerikansk filminstruktør hylder biografoplevelsen

Den amerikanske filminstruktør Steve McQueen siger biografbesøg er en fælles oplevelse, og at det ingen mening giver at se en film på den bærbare pc derhjemme.

Det lyder ikke til McQueen vil lave film til streamingtjenester, i nogen overskuelig fremtid.

Steve McQueen vil sætte debatten om streaming contra biografer til hvile.

Instruktøren kommer med filmen ”Widows” til det store lærred i efteråret, hans første film siden den Oscarvindende “12 Years a Slave”, og han gør det klart i et nyligt interview med Uproxx, at en af ​​de vigtigste grunde til han lavede sin seneste film var, at filmen skulle ses i en biograf med en stor menneskemængde som publikum, der sammen kunne gennemgå hele følelsesregistret.

”Nogle gange er det tid til at juble og til andre tider er det tid til at græde. Og der er begge dele i min nye film, ” fastslår McQueen.

McQueen uddybede disse tanker tidligere i interviewet og fortæller Uproxx at biograffilm skal opleves med et publikum og ikke individuelt foran den bærbare computer derhjemme. Instruktøren refererede ikke til nogen bestemt streaming-platform, selv om han gjorde det klart, at filmens styrke går tabt på bærbare computere.

“Det er det gode ved biografen. Det giver ingen mening alene at se en film på din bærbare computer derhjemme,” sagde McQueen. “Biografens spænding skal opleves med et publikum på 200 mennesker, 500 mennesker eller tusind mennesker, som ser noget sammen. Jeg kan huske, da jeg så Hitchcocks ”Menneskejagt” sammen med min kone, da vi først daterede for ca. 20 år siden. Den film og reaktionen… Jeg mener, folk klappede og alt det. Det giver dig bare et sug i maven, når du forlader biografen.”

“Widows” har fået overstrømmende anmeldelser af kritikerne efter verdenspremieren på Toronto International Film Festival.

Filmen udsendes i danske biografer 22. november.