Areal- og afstandskrav bortfalder 14/8

Filmen “Ternet Ninja 2” får premiere torsdag 19. august – og biograferne får dermed glæde af, at de sidste afstands- og arealkrav falder bort før tid, så der kan sælges flere billetter til den forventede hitfilm (Pressefoto: Nordisk Film)

Sundhedsstyrelsen har onsdag (11. august) meddelt nye anbefalinger for, hvordan borgerne skal omgås for at forebygge smitte med coronavirus.

Anbefalingerne ophæver det hidtidige 1-meter-krav for afstand:

Hold afstand til andre i det offentlige rum, hvor det er muligt. Sådan lyder den nye anbefaling om afstand for at forebygge smitte med ny coronavirus. Anbefalingen beskriver dermed ikke længere en fast afstand til, hvor meget plads der skal være mellem personer,hedder det i pressemeddelelsen.

Konsekvensen af denne beslutning er glædelig for de danske biografer, der gennem et stykke tid har presset på, så netop dét kunne ske.

Eksempelvis har Movie House-direktør Michael Obel slået til lyd for en ophævelse af afstandskravet i en klumme i Kulturmonitor, og direktør Kim Foss, Grand Teatret i København, har også markeret sig i debatten med flere indlæg.

Samtidig har aktører i Folkekirken også kritiseret, at kirkerne stadig er underlagt restriktioner, mens fodboldkampe har kunnet overværes af ubegrænset antal tilskuere.

Konsekvensen af, at afstandskravet nu bortfalder, er ifølge den gældende aftale om udfasning af restriktioner, at også arealkravet falder bort. Det fremgår af en fodnote i aftalen fra 11. juni (s. 6 **), at:

“Arealkravet vil blive ophævet, når den generelle anbefaling om 1 meters afstand mellem personer ophæves.”

Dermed er der udsigt til, at restriktionerne bliver fjernet med virkning fra lørdag d. 14. august. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse:

“Med de ændrede retningslinjer ophæves afstands- og arealkrav også i kultur-, idræts- og foreningslivet. Det vil ske fra lørdag 14. august 2021, da de opdaterede krav skal indarbejdes i de gældende bekendtgørelser.

Dermed vil der fra 14. august 2021 ikke længere gælde krav om, at der skal være mindst 2 m2 pr. tilskuer, besøgende, bruger eller lignende i lokaler, hvortil offentligheden har adgang.”

Med denne beslutning kan en film som “Ternet Ninja 2”, som får premiere i biograferne torsdag 19. august, som den første danske film siden marts 2020, sælge til en fyldt sal.

Erfaringerne fra den første “Ninja”-film af Anders Matthesen er, at der er stor interesse. “Ternet Ninja” solgte i sin tid mere end 950.000 biografbilletter, og den ligger på top 10 over de mest sete danske biograffilm nogen sinde.

Du kan se trailer til “Ternet Ninja 2” her.