At gå i biografen alene er godt for dit mentale helbred

DB - BLACKALENECINEMA (720x343)

At gå i biografen alene er godt for dit mentale helbred. Men at se film alene på Netflix kan føre til ensomhed og depression.

En undersøgelse fra International Communication Association i England har konkluderet, at mennesker som ser timevis af film på Netflix – især episode efter episode af tv-serier – fører til depression og følelse af ensomhed.

“Jo mere ensom og deprimeret undersøgelsens deltagere var, jo mere sandsynligt var det at de så timevis af tv-serier på for eksempel Netflix,” udtaler en af undersøgelsens forfattere.

Når man sammenligner dette forhold med en undersøgelse fra Journal of Consumer Research, er en tur alene i biografen en berigende og givende oplevelse. For flere mennesker er der dog en frygt forbundet med at tage springet og gå alene i biografen, hævder undersøgelsen. Men mennesker der tager springet, nyder oplevelsen mere.

Der er flere undersøgelser, der understøtter formodningen om, at tilbringe tid alene har en positiv indvirkning på menneskers sundhed. Det bidrager til klarsyn og kan endda holde en depression tilbage.

Men dette gør sig ikke gældende, når man ser streaming-tjenester i hjemmet, hævder forskning. At se utallige episoder af en tv-serien kan, ifølge forskerne, være direkte skadeligt for vores helbred.

“Fysisk træthed og problemer som fedme og andre helbredsproblemer er relateret til at se mange episoder af tv-serier i en kører og det giver anledning til bekymring,” undertaler Yoon Hej Sung, ​​en at analytikerne bag undersøgelsen og fortsætter, “Hvis forbruget af tv-serier bliver for grasserende, kan seerne begynder at forsømme deres arbejde og deres forhold til andre.”

Undersøgelsen fokuserer på ekstreme tv-vaner, og understreger, at se en enkelt film eller en enkelt episode af en tv-serie fra sofaen i hjemmet, ikke er en dårlig vane eller en anledning til bekymring.

Men i betragtning af for eksempel Netflix udsender hele sæsoner af tv-serier på én gang, mener forskerne at det kan skade vor mentale tilstand. Så er det bedre at gå i biografen, hvis man har behov for et par timers eskapisme.