”Avengers: Age of Ultron” scorer historisk åbning i USA

db - blackavendersjs (720x332)

Marvel og Disney kan nu føje Joss Whedon’s “Avengers: Age of Ultron” til sejrsrækken. Filmen åbnede med $187,7 mio., hvilket er den næststørste åbning i historien, kun overgået af den originale “The Avengers”.

Filmen åbnende på de internationale markeder sidst weekend og har til dato indspillet $439 mio. Det har nu resulteret i en global indspilning i alt $627 mio.

Marvel Studios kan nu prale af de tre største åbninger i historien, takket være de to ”Avengers”-film og ”Iron Man 3”, som åbnede med $174,1 mio. i maj 2013.

Det store spørgsmål er nu om “The Avengers: Age of Ultron” kan overgå de $1,5 mia. originalen indspillede globalt i biograferne. Originalen modtog en ”A+” af CinemaScore, mens ”The Avengers: Age of Ultron” måtte nøjes med ”A”.

Rotten Tomatoes modtog originalen med en 92%-rating, mens den nyeste måtte nøjes med 75%.

Fredag indspillede filmen massive $84,5 mio. i USA, den største åbningsdag for en superheltefilm, og den næststørste åbning nogensinde, lige i hælene på den sidste ”Harry Potter”-film, som åbnede med $91,7 mio.

I ”The Avengers: Age of Ultron”, som kostede $250 mio. at producere, returnerer Robert Downey Jr. som Iron Man, Chris Hemsworth som Thor, Mark Ruffalo som the Hulk, Chris Evans som Captain America og Scarlett Johansson som Black Widow. Ensemblet inkluderer også Jeremy Renner, Don Cheadleand og Paul Bettany.

Denne gang må superheltene allierer sig endnu engang for at stoppe Ultron (James Spader), som har planer om at ødelægge kloden.

Ingen anden film havde modet til at åbne bredt overfor ”Avengers: Age of Ultron”.

I limiteret udsendelse i kun 10 amerikanske biografer åbnede Thomas Winterbergs ”Far From the Madding Crowd”. Filmen indspillede pæne 172.000,- og modtog en yderst tilfredsstillende 81%-rating af Rotten Tomatoes.

Næste weekend åbner komedien ”Hot Pursuit” med Reese Witherspoon og Sofia Vergara i USA.

1kskkss (720x453)