“Bamse” går igen – på film

Instruktør Henrik Ruben Genz (t.v.) står for filmen om Flemming “Bamse” Jørgensen, der har Anders W. Berthelsen (t.h.) i titelrollen, mens Johanne Louise Schmidt spiller Bamses hustru Käte (PR-foto: Jens Juncker-Jensen/Nimbus Film)

Voksede man op i 1970’erne og 1980’erne, var det vanskeligt at undgå radio-programmet “Dansktoppen” – og her var sangeren Flemming Bamse Jørgensen nærmest fast inventar i mange år.

Det var med numre som “Vimmersvej”, “Hvorfor går Louise til bal” og “I en lille båd, der gynger”, at “Bamse” blev landskendt. Med fordanskningen af store udenlandske hits nåede den århusianske blokvogns-musiker et meget bredt publikum, og han solgte i karrierens løb 3½ millioner plader, cd’er og kassettebånd.

Sangeren døde nytårsdag 2011 i en alder af 63 år, efter et begivenhedsrigt liv. Han begyndte livet på et børnehjem, men hans livs historie er så begivenhedsrig, at den nu vil blive indspillet som film.

Det sker i et projekt, hvor filmen indspilles i Bamses hjemby, Aarhus, med støtte fra blandt andet Den Vestdanske Filmpulje – filmen produceres af Nimbus Film, og den instrueres af Henrik Ruben Genz, som sammen med Bo Hr. Hansen har skrevet manuskriptet.


Husk: Du kan se, hvornår din næste biograf-oplevelse får premiere lige her

I hoved- og titelrollen ses Anders W. Berthelsen, og han kommer til at spille overfor Johanne Louise Schmidt, der spiller Flemming Bamse Jørgensens kone Käte.

I en pressemeddelelse skriver Nordisk Film (der skal distribuere filmen):

“Bamse” er historien om den folkekære danske musiker, der har givet os klassikere som ”Vimmersvej”, ”Hvorfor går Louise til bal” og ”I en lille båd der gynger”. Bag det store smil og smækbukserne gemmer der sig imidlertid en stærk og rørende fortælling om en søns livslange stræben efter sin fars anerkendelse og kærlighed. Flemming Bamse Jørgensen har oprindeligt 11 søskende, men bliver som spæd bortadopteret til et direktørægtepar, der ikke kan få børn. Faren ønsker, at Flemming skal overtage familiens fabrik, men til hans utilfredshed bliver Flemming frontmand i Bamses Venner. Succesen er enorm, men Flemming får ikke sin fars anerkendelse og føler sig stadig mere splittet mellem at være Flemming og Bamse. BAMSE er et varmt og menneskeligt feel-good-drama, der med Bamses største hits som lydtæppe fortæller hans rørende livshistorie.”

Indspilningerne er gået i gang, og filmen forventes at få dansk premiere 12. januar 2023.