Billetsalget til ”Flaskepost fra P” åbner i morgen

DB - ABLACKFLASKE (720x331)

I dag er der præcis én måned og to dage til premieren på årets mest imødesete danske biograffilm: ”Flaskepost fra P”, som er Zentropas tredje Afdeling Q-film. I morgen tirsdag kl. 12.00 åbner billetsalget til filmen.

Efter ”Kvinden i buret” blev årets mest sete biograffilm i 2013, og ”Fasandræberne” gentog bedriften i 2014, er der enorme forventninger til, at ”Flaskepost fra P” kan gøre de to første film kunststykket efter. Bogen er herhjemme solgt i over 500.000 eksemplarer, og rigtig, rigtig mange fans af bøgerne har set særligt frem til netop filmatiseringen af ”Flaskepost fra P”.

En film om at tro – og ikke at tro
”Flaskepost fra P” er instrueret af norske Hans Petter Moland, og filmen tager et af livets helt centrale temaer under behandling:

”Flaskepost fra P” handler om tro – og manglen på tro. Det er en historie om kollegaer, som aldrig har snakket om, hvad de mener privat, om religion og livssyn. Pludselig bliver deres private meninger vigtige i en efterforskning,” fortæller Hans Petter Moland og fortsætter:

”Filmen bevæger sig mellem religiøse og økonomiske klasser. Det bliver en arena for møder mellem mennesker, som lever i parallelle virkeligheder i et moderne europæisk samfund. Om dybt troende og en ny underklasse i Udkantsdanmark, overset og ignoreret af resten af samfundet”.

Filmens handling
Søskendeparret Samuel og Magdalena, som er opvokset i en religiøs menighed i Danmark, forsvinder pludseligt. Og på Københavns Politigård dukker en 8 år gammel flaskepost op med et råb om hjælp fra en dreng i fangenskab.

Carl Mørck og hans assistent Assad fra politiets Afdeling Q finder hurtigt ud af, at der er en forbindelse mellem de to sager, og det lykkes dem at grave sig ind i det religiøse samfund og komme på sporet af en mand, der trækker et årelangt spor af bortførelser og mord efter sig. Mord som aldrig er blevet anmeldt, da han angiveligt hver gang bortfører to børn fra meget religiøse familier, slår det ene barn ihjel og kræver tavshed og en stor løsesum for det andet.

Tiden er knap, og i jagten på at finde børnene før det er for sent må Carl Mørck sande, at det at tro på noget er tæt forbundet med livet og døden.

Nye og gamle navne
Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og Johanne Louise Schmidt er tilbage i rollerne som henholdsvis Carl Mørck, Assad og Rose. Der er også gensyn med Søren Pilmark som Marcus Jacobsen, mens Jakob Oftebro (”1864”, ”Guldkysten”) er ny i rollen som Pasgård. Ny er også Pål Sverre Hagen (Thor Heyerdahl i den Oscar-nominerede biografsucces ”Kon-tiki”) som den uhyggelige mand, der kalder sig Johannes. I rollerne som forældreparret Elias og Rakel, hvis børn forsvinder sporløst, ses Jacob Lohmann (”Kapgang”, ”Forbrydelsen”, ”Klumpfisken”, ”Norskov”) og Amanda Collin (”Ækte vare”, ”For det fælles bedste”).

Hans Petter Moland har tidligere instrueret bl.a. ”Kraftidioten” (2014) og ”En ganske rar mand” (2010). Filmen har manuskript af Nikolaj Arcel, der også leverede manuskriptet til de to forgangne storsuccesser ”Kvinden i buret” (2013) og ”Fasandræberne” (2014).

Filmen er produceret af Zentropa i samarbejde med TV 2 Danmark, ZDF German Television Network, ZDF Enterprises, TV4 Sverige, TV 2 Norge og i samproduktion med Film Väst. Med støtte fra Det Danske Filminstitut / Markedsordningen, Eurimages, Deutscher Filmförderfonds, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, Norsk Filminstitutt, Nordisk Film & TV Fond og Filmförderungsanstalt, samt udviklingsstøtte fra Media programmet.

Filmen har et budget på 39,5 mio. kr. og den distribueres af Nordisk Film Distribution herhjemme, mens det internationale salg varetages af TrustNordisk.

Se traileren her: https://youtu.be/OUZxkLqOQFk


Fakta om “Flaskepost fra P”

Filmholdet:

 • Instruktion: Hans Petter Moland
 • Manuskript: Nikolaj Arcel
 • Producer: Louise Vesth
 • Fotograf: John Andreas Andersen
 • Production designer: Søren Schwarzberg

Rollelisten:

 • Carl Mørck: Nikolaj Lie Kaas
 • Assad: Fares Fares
 • Johannes: Pål Sverre Hagen
 • Elias: Jacob Lohmann
 • Rakel: Amanda Collin
 • Rose: Johanne Louise Schmidt
 • Pasgård: Jakob Oftebro
 • Marcus Jacobsen: Søren Pilmark

Investorer og samarbejdspartnere:

“Flaskepost fra P” er produceret af Zentropa i samarbejde med TV 2 Danmark, ZDF German Television Network, ZDF Enterprises, TV4 Sverige, TV 2 Norge og i samproduktion med Film Väst. Med støtte fra Det Danske Filminstitut / Markedsordningen, Eurimages, Deutscher Filmförderfonds, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, Norsk filminstitutt, Nordisk Film & TV Fond og Filmförderungsanstalt, samt udviklingsstøtte fra Media programmet.

Distribution og salg:

Distribution: Nordisk Film Distribution
Internationalt salg: TrustNordisk

Om bøgerne

Jussi Adler-Olsens bogserie om Afdeling Q og Carl Mørck blev skudt i gang i 2007. Bøgerne har solgt over 3 mio. eksemplarer i Danmark og over 10 mio. eksemplarer på verdensplan. Alle romanerne har høstet priser og førstepladser på bestsellerlisterne i både indland og udland. I Danmark har bogserien både modtaget Læsernes Bogpris, Harald Mogensen Prisen og De Gyldne Laurbær, og “Flaskepost fra P” har også modtaget Glasnøglen for bedste nordiske spændingsroman. Filmatiseringerne af “Kvinden i buret” og “Fasandræberne” blev enorme biografsucceser herhjemme. “Kvinden i buret” solgte 724.000 billetter og “Fasandræberne” 768.000 billetter, og begge film blev årets mest sete biograffilm i Danmark i henh. 2013 og 2014.