Biograf går klima-vejen

Ejerne Jan Boye Thomsen (billedet) og Mads Viktorius satser nu på genanvendelige kaffekopper i FORMAT i Ballerup (Foto: Danske Biografer)

Snart kan man i FORMAT Biograf i Ballerup nyde sin kaffe og andre varme drikke fra en ny kop, der kan genbruges igen og igen, før den bliver sendt til genanvendelse.

Initiativet er kommet i stand på grund af et ønske om at mindske forbruget af engangsemballage.

Jan Boye Thomsen, biografdirektør, uddyber:

”Vi har i længere tid forsøgt at finde en løsning, der kan tilgodese vores behov og samtidig mindske forbruget af engangsemballage – uden at gå på kompromis med kvalitet eller brugervenlighed. Vi er glade for, at det nu er lykkedes, og at vi fremover kan tilbyde en mere miljøvenlig valgmulighed til vores gæster”.

FORMAT Biografen i Ballerup, der blev åbnet i fjor, er dermed den første danske biograf til at anvende et cirkulært system som alternativ til den traditionelle engangs-emballage.

“Vi er spændte på at komme i gang med at bruge systemet og tage første skridt på vejen til at reducere biografens forbrug af engangsemballage og være en foregangsbiograf inden for området i Danmark”, siger medejer Mads Viktorius.

For biografens gæster er den eneste forskel, at de blot skal huske at lade koppen stå efter filmen.

Allerede efter 2 gange er den nye kop mere miljøvenlig end den normale papkop. Desuden er koppen
lavet af et termomateriale, der bedre holder på varmen.

Når gæsten har afleveret koppen efter filmen, bliver den vasket grundigt, så den igen er klar til en god kop kaffe i selskab med store filmoplevelser.