Biograf har hovedrollen mod corona – her hjælper popcorn indsatsen på vej

Leder af Kulturium i Ishøj – og dermed også biografen – Marie Herborn (Foto: Kulturium Ishøj)

Indsatsen mod corona-virus har stået på i Danmark i et år nu. Og kampen for at begrænse smitten har i meget høj grad de seneste måneder handlet om, at så mange som muligt skulle testes.

Det har medført, at lederen af Kulturium i Ishøj og hendes medarbejdere har fået et helt andet indhold i arbejdsdagen i den seneste tid.

Marie Herborn aftalte nemlig med region Hovedstaden og Ishøj Kommune, at kulturhuset, der rummer biograf, café og koncertsal, lagde faciliteter til at få testet borgerne i den københavnske forstadskommune.

“Vi har været testcenter 5 gange indtil nu. Og vi har aftalt med regionen, at det er vores egne folk, der håndterer arbejdet, så det har givet os et helt andet indhold i arbejdsdagen,” fortæller Marie Herborn.

Når nu biografen ikke har kunnet bruges til at vise film som følge af den landsdækkende lukning af aktiviteter, så er Marie Herborn godt tilfreds med, at den alligevel har fundet anvendelse.

“Og vi har jo faktisk forsøgt at skabe god stemning blandt de mange, der har måttet stå i kø i lang tid. Vi har nemlig delt popcorn og vand ud til alle, så de havde lidt forkælelse undervejs,” siger Marie Herborn.

Den centrale placering i Ishøj, den kommunale og regionale fokus på at få mange testet, og formentlig også popcornene, har medført, at der dagligt er blevet testet omkring 800 borgere i biografens foyer.

Ishøj Kommune har på det seneste været i fokus, fordi smittetrykket har været væsentligt højere end landsgennemsnittet. Og derfor har det været en særlig ambition for medarbejderne i Kulturium at få udvalgte grupper til at blive testet.

“Vi har gjort noget ekstra for at få de unge under 25 herned. I den alder er man måske ikke så villig til at gøre den slags, men vi har lokket med konkrete målsætninger. Hver gang en ung var blevet testet, kunne de lægge en plastikbold i et stort rør (se foto, til højre for Marie Herborn, red.).”

“Og når røret var halvt fyldt, udløste det en gratis biograf-event når biograferne igen må åbne. Og blev røret helt fyldt, lokkede vi med en koncert for de unge med IceKiid – så nu venter der både biograftur og koncert for dem,” fortæller Marie Herborn.

Kulturium i Ishøj er en kommunalt drevet kultur-institution, der i biografen rummer tre sale – den største har plads til 438 gæster, når der ikke er corona-restriktioner.