Biograf i Haderslev bliver “Gazelle”

For at blive “Gazelle” hos Dagbladet Børsen skal en virksomhed have haft 4 års uafbrudt fremgang og overskud (Foto: Claus Thygesen, Kosmorama Haderslev

Det kan virke barokt. Men biografdirektør Claus Thygesen i Haderslev har besluttet, at han gerne vil bryste sig af anledningen.

Med biografen Kosmorama på Jomfrustien i Haderslev har Thygesen og hans kollega Torben Jølnæs nemlig netop fået tildelt hæderen, at biografen nu er en såkaldt gazelle-virksomhed.

Det er dagbladet Børsen, som siden 1995 har kåret danske virksomheder og udpeget dem som gazeller. Betegnelsen er naturligvis valgt, fordi gazellen bevæger sig hurtigt frem.

Og det gør Kosmorama også. Biografen har opfyldt de grundlæggende kriterier for Gazelle-hæderen, som tildeles efter et nærmere kig på virksomheden over de fire seneste regnskabsår. Kriterierne er blandt andet:

  • Vækst i nettoomsætningen skal over de fire år mindst være 100 procent
  • Samlet skal driftresultatet over de fire år være positivt

“Det er jo lidt barokt, at vi får prisen lige nu, hvor vi og resten af de danske biografer står i vores største krise nogen sinde. Men da Gazellen tildeles på baggrund af perioden 2016-2019, hvor vi har haft stor fremgang, vælger jeg alligevel at fejre det,” siger Claus Thygesen.

“Selvom vi er hårdt ramt i biografbranchen i denne tid/år og hvor intet er som det plejer, så glædes jeg over at vi de sidste 2 år har kunne lægge ekstra lag på biografoplevelsen i Haderslev. En lille sønderjysk provinsby med stor lokal og regional opbakning,” tilføjer Claus Thygesen.

Han roser samtidig sine ansatte og peger på, at det slet ikke havde været muligt at nå til dette punkt uden dem:

“Jeg er stolt af at have nogle fantastisk dygtige unge medarbejdere som hver dag giver vores gæster hovedrollen til oplevelser i luksusklassen.”

Thygesen slutter:

“Jeg ser positivt på fremtiden. Med den rette optimisme, ydmyghed og kreativitet tror jeg på, at vi kan være med til løfte kulturoplevelsen en tand mere i Haderslev.

Og så jeg er glad at være en del af den danske kultur, og jeg er selvfølgelig megastolt af denne anerkendelse,” siger Claus Thygesen.