Biografer bliver en del af den fremrykkede genåbning

Statsminister Mette Frederiksen og resten af Folketinget besluttede natten til Kristi Himmelfartsdag (21/5) at fremrykke genåbningen af Danmark

OPDATERET 9.55: Kulturministeriet meddeler torsdag formiddag, at blandt andet biografer kan åbne allerede fra i dag.

Alle Folketingets partier enedes natten til Kristi Himmelfartsdag (21. maj) om at fremrykke genåbningen af Danmark.

Det betyder, at blandt andet biografer nu får mulighed for at åbne dørene snart. Det fremgår af aftalen, som dermed øger hastigheden frem mod en “normalisering” af det danske samfund.

Kulturministeriet offentliggjorde en pressemeddelelse torsdag formiddag, hvori det hedder, at:

Af aftalen fremgår det blandt andet, at zoologiske haver, arkvarier, museer, teatre, kunsthaller, biografer nu kan åbne. Fra d. 27. maj kan musik- og kulturskoler, højskoler og aftenskoler også åbne. 

Ministerierne vil straks udarbejde de nødvendige bekendtgørelser, så institutionerne kan åbne med det samme. Retningslinjer for de områder, der kan åbne, vil blive offentliggjort på Kulturministeriets hjemmeside. 

Forud for aftalen er gået et forløb, hvor antallet af smittede danskere med corona-virus har været støt faldende gennem en længere periode, også efter den seneste lempelse af rammerne.

Det er en forudsætning for genåbning, at der aftales konkrete rammer og retningslinjer på de enkelte områder. Der henvises således i teksten til arbejdet med at lave aftaler i konkrete sektorer.

Danske Biografer har gennem foråret deltaget i dette sektor-arbejde i regi af Kulturministeriet, og det bliver også her, at de endelige rammer for såvel sektoren “siddende kulturoplevelser” som de mere detaljerede retningslinjer for biografbranchen skal aftales.

“I Danske Biografer glæder vi os til igen at kunne åbne dørene og byde vores gæster velkommen i salene. Men før det kan ske, er der en række detaljer og en masse praktik, der skal falde på plads,” siger direktør for Danske Biografer Lars Werge.

“Det er derfor endnu ikke sikkert, hvornår biograferne i Danmark kan genåbne, men vi forventer at kunne blive mere specifikke omkring disse detaljer i løbet af kort tid.”