Biografer klar til efteråret 2021

Filmen “Vildmænd” af den debuterende instruktør Thomas Daneskov er blandt efterårets kommende film (Foto: PR/Nordisk Film – Jonatan Mose)

De danske biografer og distributører har i denne uge været samlet til det traditionsrige “filmtræf”. Med næsten 400 deltagere var branchen bredt repræsenteret, da træffet fandt sted fra søndag til torsdag (29/8 – 2/9).

Filmtræffet er en mulighed for biografernes repræsentanter, programlæggere og ledelser til at se det kommende halve års premierefilm. Det skete i biografen Scala, der med sine fire sale igen dannede en perfekt ramme om træffet.

Humøret er for alvor ved at vende tilbage til de danske biografer. Efter 1½ år enten med lukkede sale (i omtrent 8 måneder) eller med massevis af restriktioner, er biografbranchen med virkning fra 1. september fuldstændig fri af begrænsninger på grund af corona-virus.

Samtidig har særligt filmen “Ternet Ninja 2” skabt kø ved billetlugerne siden premieren 19. august, og den er indtil videre blevet set af omkring en halv million biografgæster.

August måned 2021 blev dermed ifølge distributørernes fællesforening Fafid den bedste august i flere år – også bedre end i de år, hvor der før 2020 ikke var restriktioner.

Så det var med optimistiske briller, at biografernes repræsentanter kunne se de kommende film ved filmtræffet.

Blandt efterårets premierefilm er eksempelvis “Margrete den første” af Charlotte Sieling. Filmen åbner Biografklub Danmarks repertoire for 2021-2022, og det sker allerede 16. september.

Lidt længere ud på efteråret finder man den tyske “Skaknovelle” af Philipp Stölzl, “Skyggen i mit øje” af Ole Bornedal (premiere 28. oktober), “Vildmænd” af Thomas Daneskov (premiere 11. november) og “Mothering Sunday” af Eva Husson (premiere 9. december).

I forbindelse med filmtræffet afviklede Danske Biografer også sit årsmøde for medlemmerne.