Biografer udelukket ved en fejl

De danske biografer genåbnede omkring 1. juni, men har været udelukket fra sommerpakke mv. – det ser nu ud til at have været en fejl

Nyhedsmediet “Kulturmonitor” skriver mandag (24. august) at det tilsyneladende beror på en fejl, at de danske biografer ikke har været omfattet af sommerpakken.

Det var dén ordning, som hen over sommerferie-perioden gav halv pris på entreen til aktiviteter. På Kulturministeriets hjemmeside omtaltes den således:

“Initiativet er et tilbud og omfatter entrebilletter til museer, teatre, spillesteder og orkestre med siddende publikummer, revyer, cirkusser, Folkeuniversitetet, foreningsaktiviteter, videnspædagogiske aktivitetscentre og zoologiske anlæg”

At biograferne ikke var omfattet af muligheden, er ifølge et dokument, som Kulturmonitor har opsnappet fra forhandlingsforløbet i Erhvervsministeriet, en fejl. Mediet skriver:

“Kulturministeriet (har) ikke været opmærksom på en regelændring i statsstøttereglerne om biografers adgang til at få støtte på lige fod med øvrige kulturaktiviteter. Efter genovervejelse er det nu blevet afklaret, at biografer kan modtage støtte under EU-Kommissionens gruppefritagelsesforordning på lige fod med de øvrige kulturaktiviteter,” lyder det i dokumentet.

Danske Biografers direktør, Lars Werge, har haft kontakt med Erhvervsministeriet og været i dialog med Kulturministeriet og håber naturligvis på en løsning, der tilgodeser de pressede biografer.