Biograferne begynder at overgå til laserprojektion for egen regning

En af de førende globale biografkæder Cineworld, med over 9500 biografsale, har indgået en aftale med Cinionic, en joint venture mellem Barco, CGS og ALPD, om udrulningen af over 1000 Barco laserprojektorer over de næste 18 måneder. Aftalen omfatter forskellige Barco laserprojektorer, inklusive den nye Barco Series 4 projektor, som tilbyder 4K, HDR og mulighed for bred farveskala gennem Barco Colorgenic. Aftalen omfatter også Barco Alchemy servere og en 10-årig serviceaftale med Cinionic. 

Cinionc er også involveret i en anden strategisk aftale med Cineplexx, den største biografkæde i Østrig, der også har biografer i  flere sydeuropæiske lande. Aftalen betyder at Cineplexx bliver det første biografkæde i Østrig, som får 100 procent laserprojektion. Aftalen er et samarbejde med CinemaNext og betyder at Cineplexx opgraderer alle biografsalene med Barco laserprojektorer i løbet af de næste tre år.  

Cinionc har indtil videre implementeret over 15.000 laserprojektorer, herunder en række RGB- og laserfosformodeller.

Cineworld Group har også indgået en aftale med Christie om at erhverve over 1000 Christie RGB Reallaser teknologi. Udrulningen er planlagt til at starte med Cineworld-biografer i USA, gennem Regal Cinemas, i løbet af de næste par måneder. Selvom aftalen er af global art
bliver biograferne, som skal overgå til laserprojektion, nøje udvalgt.
 

Christie’s RGB-laser er en alt-i-en projektor, der leverer mere end 95% af Rec 2020-specifikationen, uden at filtrere billeder i 2K og 4K.