Biograferne er så meget andet end blot superheltefilm

DB - ABLACKSOMMERUDENHELTE (720x338)

Mens sommeren per tradition er tidspunktet hvor Hollywood udsender alle de store hundedyre franchises, blandt andet en række superheltefilm, tilbyder biograferne et sommerrepertoire som er så meget andet end blot det.

Her er et lille udpluk fra den superheltefri zone.

C’EST LA VIE! (Premiere 24. maj)

ZONE - CESTLAVIE (720x302)

Fra instruktørerne af ”De urørlige”, Olivier Nakache og Eric Toledano, kommer en ny komedie. Vi følger en brud og brudgom på den vigtigste dag i deres liv. Men for cateringfyren Max, fotografen Guy og entertaineren James er det en aften som alle andre. Pierre og Helena er et af de par, som har bestemt sig for at markere deres ja til hinanden på slottet. Fra morgenstunden til næste dags solopgang følges bryllupsfesten, gennem øjnene på dem. Og selvfølgelig går alting ikke, som de havde forestillet sig det. Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve og Gilles Lellouche ses i hovedrollerne.

BREATHE (Premiere 31. maj)

ZONE - BREATHE (720x309)

Andrew Garfield og Claire Fox spiller hovedrollerne i den sande historie om Robin Cavendish, en flot, intelligent og eventyrlysten mand, hvis liv tager en dramatisk drejning da polio lammer hans krop. Den multitalentulde Andy Serkis’ instruktørdebut.

ISLE OF DOGS (Premiere 31. Maj)

ZONE - ISLEOFDOGS (720x302)

Den mesterlige filminstruktør Wes Anderson kommer denne sommer med en ny computeranimeret film. Filmen foregår i Japan og følger en drengs odyssé i eftersøgningen af hans hund. En imponerede liste af skuespillere har lagt stemmer til: Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Jeff Goldblum, Liev Schreiber, Bill Murray, Harvey Keitel, Frances McDormand og F. Murray Abraham.

ULYDIGHED! (Premiere 14. juni)

ZONE - ULYDIGHED (720x304)

Fra Sebastián Lelio, instruktøren bag dette års Oscar-vinder i Bedste udenlandske film-kategorien, ”En fantastisk kvinde”, kommer et nyt romantisk drama. En kvinde vender tilbage til det samfund, der udstødte hende pga. den tiltrækning hun følte overfor en af sine barndomsvenner. Hun er nu tilbage og deres følelser for hinanden busser atter op, mens de udforsker grænserne for tro og seksualitet. Filmen er baseret på en roman af Naomi Alderman og har Rachel Weisz og Rachel McAdams i hovedrollerne.

LOVE, SIMON (Premiere 21. juni)

ZONE - LOVESIMON (720x297)

Greg Berlanti har filmatiseret Becky Albertallis roman “Love, Simon“. En ung homoseksuelle teenager benytter uortodokse metoder for at komme ud af det med sine klassekammerater. Da en email, han har sendt til en dreng (som han aldrig har mødt) falder i de forkerte hænder, befinder han sig pludselig i en kompliceret situation, hvor han samtidig afpresses af klassens klovn. Nick Robinson, Jennifer Garner og Josh Duhamel ses i hovedrollerne.

SKYTSENGLEN (Premiere 28. Juni)

ZONE - ANGEL (720x307)

Den 29. marts 1951 trådte den 28-årige Palle Hardrup ind i Landmandsbankens filial på Nørrebrogade. Da han løb ud af banken igen, havde han to liv på samvittigheden. Den sande historie om de såkaldte Hypnosemord. I de væsentligeste roller møder vi Josh Lucas, Pilou Asbæk, Cyron Melville og Rade Serbedzija. Arto Halonen har instrueret filmen, som selvfølgelig er optaget i København.

HUSET VED HAVET (Premiere 28. juni)

ZONE - HUSET (720x305)

En af de store vindere ved sidste års Venedig Filmfestival har også fundet vej til danske biografers sommerrepertoire. Det drejer sig som Robert Guédiguians “Huset ved havet“, han stod har tidligere velsignet os med “Kilimanjaros sne“. Familiedramaet handler om tre voksne søskende, der samles i deres fars villa, fordi han er døende. Med Ariane Ascaride og Jean-Pierre Darroussin og Gérard Meylan. Filmen har også opnået noget så usædvanligt som en 100%-rating i Rotten Tomatoes.

HOTEL ARTEMIS (Premiere 26. juli)

ZONE - ARTEMIS (720x300)

I denne sci-fi thriller vender Jodie Foster tilbage til det store lærred efter en pause på fem år. Filmen er instrueret af Drew Pearce og følger en sygeplejerske i et voldshærget futuristisk Los Angeles. Hun driver en hemmelig, medlemsbaseret skadestue for kriminelle. På rollenlisten finder vi også Jeff Goldblum, Sofia Boutella Dave Bautista og Jenny Slate.

THE INSULT (Premiere 2. august)

ZONE - INSULT (720x296)

Ziad Doueiri står bag Libanons bud på en Oscar 2018 i kategorien Bedste fremmedsprorgede film. I vore dages Beirut bliver en fornærmelse blæst helt ud af proportioner, hvilket bringer Toni, en libanesisk kristen og Yasser, en palæstinensisk flygtning, for retten. Fra hellige sår til traumatiske åbenbaringer sender mediecirkuset omkring sagen Libanon gennem en social eksplosion, der tvinger Toni og Yasser til at genoverveje deres liv og fordomme. Adel Karam, Kamel El Basha og Camille Salameh ses i hovedrollerne.

DON’T WORRY, HE WON’T GET FAR ON FOOT (Premiere 9. august)

ZONE - FOOT (720x308)

Fra mesterinstruktøren af blandt andet ”Drugstore Cowboy”, ”My Own Private Idaho”, “To Die For”, “Good Will Hunting” og “Milk” kommer et biografisk drama baseret på en roman af John Callahan. Vi følger John Callahan, der efter en ulykke bliver lammet fra brystkassen og ned og er nu kørestolsbundet. Manden er dybt alkoholiseret, og i et forsøg på at blive ædru opdager han sit talent for at lave satiretegninger. På den stjernespækkende rolleliste finder vi blandt andre Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara, Jack Black og Udo Kier.

PAPILLON (Premiere 23. august)

ZONE - PAPILLON (720x300)

Som afslutning på filmsommeren, skal vi opleve Michael Noers amerikanske afstikker, filmatiseringen af Henri Charriéres berømte roman ”Papillon”. Filmen handler om Henri “Papillon” Charierre, der bliver dømt til livsvarigt fængsel i Fransk Guyana. Livet som straffefange er hårdt, så Papillon forsøger gentagende gange at flygte og genvinde sin frihed. Charlie Hunnam, Tommy Flanagan og Rami Malek ses i hovedrollerne.