Biograferne lukkes fra søndag 19/12

Et stort flertal i Folketinget besluttede fredag (17. december) at lukke landets biografer med virkning fra søndag d. 19. december og fire uger frem

Med den hastigt spredende og smittende coronavirus-variant Omikron har et stort flertal i Folketinget fredag (17/12) besluttet en tredje nedlukning af landets biografer.

Efter nedlukning i foråret 2020 og en meget lang nedlukning i december 2020-maj 2021, har biograferne siden august 2021 fungeret uden restriktioner.

I november blev branchen i to omgange pålagt at checke gæsternes coronapas. I første omgang til visninger, hvor der var udbudt mere end 200 billetter, og det blev i anden omgang sænket til udbud af 100 billetter.

I praksis har dette betydet, at mange af landets biografer har checket for coronapas. Samtidig har gæsterne skullet iføre sig mundbind eller visir, når de var på indkøb i kiosk- og café-områder.

Men derudover har der ikke været restriktioner for biograferne.

I starten af december offentliggjorde tyske forskere resultatet af undersøgelser af smitte-risiko i biografer, og dette studie viste en meget lav smitterisiko.

Fredag eftermiddag vedtog den socialdemokratiske regering med opbakning fra et politisk flertal så at lukke for blandt andet biograferne, men også en lang række andre kulturtilbud.

På pressemødet sagde statsminister Mette Frederiksen, at kulturlivet skal lukkes, fordi risikoen for smitte er størst, hvor mange mennesker er samlet.