Biograferne lukket til efter påske

Regeringen forlængede onsdag (24. februar) restriktionerne til og med 5. april

Det var nedslående nyt til biografbranchen, da Justitsministeriet, Sundheds- og Ældreministeriet samt Børne- og Undervisningsministeriet onsdag (24. februar) offentliggjorde nye retningslinjer i forhold til corona.

Mens dele af detailhandelen kan genåbne, og mens udendørs kulturaktiviteter i et vist omfang kan genoptage aktiviteterne, så blev de øvrige restriktioner forlænget til og med 5. april 2021 – hvilket er 2. påskedag.

Det betyder, at biograferne i Danmark kommer til at skulle holde lukket for aktivitet hele første kvartal, og i alt mere end 6 af de seneste 13 måneder, når påsken er ovre.

De ansvarlige ministre har på den socialdemokratiske mindretalsregerings vegne indgået forlig om denne genåbningsproces med regeringens parlamentariske grundlag – det radikale Venstre, SF og Enhedslisten.

Den såkaldte “blå blok” forlod forhandlingerne om en genåbning tirsdag aften, da man ikke kunne overbevise regeringen og de øvrige partier om, at der i den første genåbningsfase skulle være flere områder med end de nævnte.

I løbet af de kommende uger vil regeringen ifølge justitsminister Nick Hækkerup invitere alle Folketingets partier til forhandlinger om de næste faser:

“Jeg er godt tilfreds med, at vi nu går i gang med at lave en strategi for den videre genåbning af Danmark på både kort og lang sigt, hvor alle partier i Folketinget vil blive inviteret til at deltage,” siger Hækkerup i en pressemeddelelse fra sit ministerium.

De danske biografer blev i denne omgang lukket for aktivitet 16. december 2020. På det tidspunkt havde biograferne – og andre aktiviteter – i flertallet af de danske kommuner været lukket i nogle dage.

Hertil kommer, at al aktivitet var lukket i foråret 2020, fra midten af marts til udgangen af maj måned.