Biografernes minister stopper før tid – ny minister bliver Ane Halsboe

Joy Mogensen (S) meddelte søndag, at hun stopper som kulturminister (Pressefoto: Kristian Branse/Kulturministeriet)

Red.: Opdateret kl. 9.45 med navn på ny kulturminister

Danmark skal have ny kulturminister. Det bliver den hidtidige forsknings- og uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen, der overtager posten, meddelte Statsministeriet mandag formiddag.

Det ligger fast, fordi Joy Mogensen søndag – på sin Facebook-profil – meddelte, at hun stopper. Ministeren begrunder det med, at:

“(..) i løbet af de sidste to år er jeg blevet minister, jeg har mistet en datter, og jeg har stået med håndteringen af Corona i to ministerier, der blev overvældet af pandemien. Hver af de tre ting i sig selv er livsændrende udfordringer, og jeg er løbet tør for overskud.”

Meddelelsen, der blev lagt op på det sociale medie søndag eftermiddag (15. august), er ikke blevet fulgt op fra officielt hold. På Kulturministeriets hjemmeside er der ikke ændret på indholdet, og der er ikke kommet reaktion fra statsminister Mette Frederiksen.

Dermed skal også film- og biografområdet have ny minister. Ane Halsboe-Jørgensen blev medlem af Folketinget i 2011 for Socialdemokratiet, og er kandidat til Folketinget i Brønderslev-kredsen.

Den ny kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (Foto: Jens Honoré/Pressefoto Uddannelsesministeriet)

Danske Biografer har gennem hele corona-perioden haft en tæt dialog med Kulturministeriet, og på foreningens vegne udtrykker direktør Lars Werge en tak til Joy Mogensen for indsatsen.