Biografklub Danmark Fonden giver 310.000 kr. til nye projekter

Biografklub Danmark Fonden blev stiftet i 2016 med det formål. At ”yde støtte til initiativer, der understøtter udviklingen af biograferne og biografkulturen samt styrker biografoplevelsen for det voksne publikum”.

To gange om året – i marts og september – kan foreninger, organisationer og enkeltpersoner søge om støtte til nye projekter.

Det er nu blevet offentliggjort, hvilke nye projekter, der får støtte i denne omgang.

Indsats mod pirateri

Rettighedsalliancen har fået bevilget 100.000 kr. til projektet ”Os der elsker film part 2”. Pengene skal primært gå til en oplysningskampagne, der skal afhjælpe danskernes brug af ulovlige filmtjenester på nettet.

En spørgeundersøgelse om brugeradfærd, udarbejdet af Mediavision, viser, at 455.000 individuelle danskere månedligt tilegnede sig ulovlige film og serier i 2018. Så der er brug for en massiv indsats til at sikre, at brugerne betaler pengene til rettighedshaverne i stedet for til kriminelle bagmænd.

Nyt billetsystem

Fonden De Københavnske Film Festivaler har fået bevilget 200.000 kr. til et nyt billetsystem.

De Københavnske Film Festivaler afholder børne- og ungdomsfilmfestivalen Buster, fiktionsfilmfestivalen Cph Pix (der i år hedder Cph Pix: Weekend og løber af stablen 14.-17. november) og dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX.

Sidstnævnte er verdens tredjestørste dokumentarfilmfestival, og det har længe været et ønske fra festivalens side at få et billetsystem, der er på niveau med andre store festivaler rundt omkring i verden.

Det nye billetsystem skal blandt andet gøre det lettere for festivalernes mange både danske og udenlandske gæster at få billetter til diverse biografer og venues.

Samtidig vil det nye billetsystem også lette den logistiske håndtering af billetter mellem festivalerne og de mange deltagende biografer.

Biografture til unge med særligt behov

Desuden har det landsdækkende klub-netværk Unge for Ligeværd modtaget 10.000 kroner.

Unge for Ligeværd arbejder for, at unge med særlige behov laver forskellige aktiviteter og deltager i sociale arrangementer. Og på sigt blvier ligeværdige borgere i et demokratisk samfund.

Pengene skal gå til, at udsatte unge kan komme på biografture sammen.

Næste ansøgningsfrist for at søge om støtte til nye projekter hos Biografklub Danmark Fonden er den 1. marts 2020. Læs mere om Fonden og find ansøgningsskema her.