Biografklub Danmark – Program sæson 2017/18

DB - ABLACKHBIO (720x327)

Biografklub Danmark har netop offentliggjort programmet for sæsonen 2017/18.

10 spændende film af stor diversitet venter biografklubbens publikum, som i år er opdelt i en Basispakke og Premiumpakke.

Nedenstående omtaler af de 10 film. De med (*)-markerede er film som kan tilvælges, hvis man ønsker Premiumpakken.

1. film: Aldrig mere i morgen
BIOALDRIGMEREIMORGE (720x341)
Premieredato: 31. august 2017
Genre: Komedie/drama.
Instruktion: Erik Clausen.
Medvirkende: Erik Clausen, Bodil Jørgensen, Nicolas Bro, Marijana Jankovic, Britt Bendixen, Elith Nulle Nykjær og Lisbeth Wulff.
Handling: Den aldrende kunstner, Thorvald Mors, der i anledning af sin snart 80-års fødselsdag ser tilbage på et langt kulørt liv. Ikke alting er gået som ønsket og planlagt, ikke mindst forholdet til sønnen Vincent har været problematisk og uforsonligt. Nu hvor livet lakker mod enden er der meget at få styr på, – ikke mindst sin egen uundværlighed.

2. film: Gud taler ud
BIOGUDTALERUD (720x330)
Premieredato: 28. september 2017
Genre: Drama/komedie.
Instruktion: Henrik Ruben Genz, efter en roman af Jens Blendstrup.
Medvirkende: Søren Malling, Lisa Nilsson, Marcus Gert, Jesper Asholt, Jacob Kvols og Maria Erwolter.
Handling: Vi følger Uffe, en psykolog og selvbestaltet almægtig Gud, der bor på en stille villavej i Risskov. Uffe har tre sønner. Den ældste søn Mikkel er flyttet hjemmefra, og den mellemste søn Thomas forsøger at tage en HF, på trods af at han ikke tør bevæge sig væk fra hjemmet. Moren, Gerd Lillian, passer på drengen derhjemme, og er familiens faste holdepunkt. Familiens yngste søn Jens står midt i alt dette og er på tærsklen til at blive lidt mere voksen med et talent, der er ’gudsbenådet’ – han kan skrive.

3. film: Victoria & Abdul
BIOVICTORIA2 (720x328)
Premieredato: 2. november 2017
Genre: Historisk drama/komedie.
Instruktion: Stephen Frears, efter en roman af Shrabani Basu.
Medvirkende: Judi Dench, Ali Fazal, Michael Gambon og Olivia Williams.
Handling: Filmen handler om det usædvanlige venskab mellem Dronningen af England og den unge indiske arbejder Abdul Karim.

4. film: Suburbicon*
BIOSUBURBICON (720x328)
Premieredato: 7. december 2017
Genre: Krimi/komedie.
Instruktion: George Clooney, manuskript af Coen-brødrene.
Medvirkende: Oscar Isaac, Matt Damon og Julianne Moore.
Handling: Det er 50’erne og der er igen orden på verden. Den amerikanske drøm trives i forstæderne: Her kan far, mor og børn leve i fordragelighed bag ligusterhækken. Men når filmen er skrevet af Coen-brødrene går der naturligvis ikke længe før der bliver vendt op og ned på det hele.

5. film: Tree Billboards outside Ebbing, Missouri
BIOTHREEBILLBOARDS (720x332)
Premieredato: 11. januar 2018
Genre: Drama/komedie.
Instruktion: Martin McDonagh.
Medvirkende: Frances McDormand, Woody Harrelson og Sam Rockwell.
Handling: Efter at måneder er gået, uden poltiet har fundet den skyldige bag hendes datters mord, fremsætter Mildred Hayes voldsomme anklager mod byens politimester, på tre reklamesøjler på vejen som fører ind mod byen. Da politimesterens næstkommanderende, en umoden morsdreng med en forkærlighed for vold, bliver involveret, er kampen mellem Mildred og byens retshåndhævelse fuldstændig.

6. film: Så længe jeg lever
BIOSÅLÆNGEJEGLEVER (720x323)
Premieredato: 8. marts 2018
Genre: Biografisk drama.
Instruktion: Ole Bornedal.
Medvirkende: Rasmus Bjerg og Helle Fagralid.
Handling: Filmen handler om en af Danmarks største musikpersonligheder, John Mogensen, og hans op- og nedture gennem livet som turnerende musiker, ægtemand og far. Filmen følger John gennem hans barndom, hans tid med vokalgruppen ‘Four Jacks’ og senere under hans store succes med solokarrieren, indtil han i 1977 dør af et hjerteanfald forårsaget af det alt for store alkoholforbrug, der fulgte ham hele hans voksne liv.

7. film: The Papers
BIOTHEPOST (720x331)
Premieredato: 5. april 2018
Genre: Biografisk drama.
Instruktion: Steven Spielberg.
Medvirkende: Tom Hanks. Meryl Streep og Alison Brie.
Handling: En skandale, som foregik under hele fire amerikanske præsidenter, fik landets første kvindelige avisudgiver og en principfast chefredaktør på The Washington Post til at kaste sig ud i en hidtil uset kamp mellem en journalist og den amerikanske regering. Inspireret af sande begivenheder.

8. film: The Journey*
BIOTHEJOURNEY
Premieredato: 3. maj 2018
Genre: Historisk drama.
Instruktion: Nick Hamm.
Medvirkende: Freddie Highmore, Toby Stephens og Catherine McCormack.
Handling: Omdrejningspunktet er de to politiske fjender – lederen Ian Paisley af Det Demokratiske Unionist Parti (DUP) og Martin McGuinness fra partiet Sinn Féin. Rivalerne bliver tvunget på en kort tur sammen, der er med til at ændre den politiske konflikt i Nordirland.

9. film: Breathe
BIOBREATHE (720x331)
Premieredato: 31. maj 2018
Genre: Biografisk romantisk drama.
Instruktion: Andy Serkis.
Medvirkende: Andrew Garfield, Claire Foy og Diana Rigg.
Handling: Baseret på den sande historie om Robin Cavendish, en flot, intelligent og eventyrlysten mand, hvis liv tager en dramatisk drejning da polio lammer hans krop.

10. film: Den skyldige*
BIOSKYLDIG (720x328)
Premieredato: 14. juni 2018
Genre: Drama.
Instruktion: Gustav Möller.
Medvirkende: Jacob Cedergren.
Handling: Politibetjenten Asger Holm besvarer et 112 opkald fra en kidnappet kvinde. Da forbindelsen pludselig bliver afbrudt starter en nervepirrende jagt på kvinden og hendes kidnapper. Med telefonen som eneste redskab kæmper Asger imod tiden for at redde kvinden. Men snart viser det sig, at forbrydelsen er større end Asger først troede.