Bjarne Reuter hædret for sit virke

Bjarne Reuter modtog lørdag (26. juni) “Prås Prisen” fra De danske ungdoms- og børnefilmklubber for sit livslange virke i dansk børnekultur (Foto: Gyldendal/Jan Buus)

Forfatteren Bjarne Reuter er atter aktuel, idet hans bog “Busters Verden” netop er blevet indspillet som film igen.

Så det var meget aktuelt, da Reuter lørdag var modtageren af De Danske Ungdoms- og Børnefilmklubbers store hæderspris. Foreningen, der i daglig tale forkortes DaBUF, tildelte forfatteren hæderen i forbindelse med sit årsmøde i Svendborg – med “Prås Prisen” følger et kunstværk samt 10.000 kroner.

Formand for DaBUF, Kim Bruun, begrundede hæderen med Reuters virke indenfor filmkulturen. Netop den aktivitet, som de mange filmklubber rundt om i Danmark har kunnet dele med børn og unge i generationer:

“Årets Pråsmodtager har været aktiv i formidling til børn i snart 50 år og størstedelen af historierne fra hans hånd, som er blevet filmatiseret, er bredt set elsket af anmeldere, børn, forældre og ikke mindre af os i filmklubberne,” sagde Kim Bruun.

“Forbeholdet ‘som er blevet filmatiseret’ dækker over, at vores modtager er en særdeles aktiv forfatter. Også for voksne. Men her forholder vi os kun til den del af hans produktion, vi har haft fornøjelse af i filmklubberne. Og det er ikke så få opspilede børneøjne modtageren har på samvittigheden. Tænk engang, han har skrevet manuskriptet til Oscar- og Guldpalmevinderen Pelle Erobreren (1987)!”

Prisen er uddelt siden 1983, og en samlet oversigt over modtagerne kan findes her.