“Black Panther” sejler i morgen forbi “Titanic” i USA

DB - ABLACKPANTHER (720x319)

Ryan Cooglers ”Black Panther” laver stadig historie næsten to måneder efter premieren i biograferne.

Den seneste præstation: Superheltefilmen overgår i morgen James Camerons ”Titanic” og bliver den tredje mest indspillende film på det Nordamerikanske marked nogensinde. Filmen mangler stadig at overgå ”Star Wars: The Force Awakens” ($ 936,7 mio.) og ”Avatar” ($760,5 mio.), når der ikke justeres for inflationen, for at besætte førstepladsen. Det er dog næppe sandsynligt.

”Black Panther” sluttede lørdagen med en indspilning i USA på $659,3 mio., lige under de $659,5 mio., som ”Titanic” indspillede i slutningen af ​​1997.

Globalt har ”Black Panther” indtjent $1,29 mia., hvilket placerer filmen på tiendepladsen over de mest indspillende film i historien.

Filmen, som er uden fortilfælde, er en højtbudgetteret film med stort set udelukkende sorte medvirkende, såsom Chadwick Boseman som T’Challa/Black Panther, Lupita Nyong’o, Michael B. Jordan, Danai Gurira, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett og Forest Whitaker.

Filmen er en fortælling om sort magt og stolthed, i tillæg til superhelte-temaet, og følger T’Challa, da han bliver svoret ind som konge af Wakanda, en teknologisk avanceret nation i Afrika, der er hjemsted for det eksotiske metal ”vibranium”, kilden til Black Panthers superkræfter.

Nedenstående den amerikanske og globale top 10, pr. lørdag den 7. april 2018.

1a1usa1 (720x512)

1a1USA2 (720x513)