”Bohemian Rhasody”: Et unikum af en succes!

Specielt to film har gennem det seneste halve år haft et temmelig ekstraordinært forløb: ”Bohemian Rhasody” og ”A Star is Born”.

Forløbet af ”A Star is Born” er tidligere blevet behandlet indgående i denne artikel: https://danske-biografer.dk/danskerne-elsker-a-star-is-born-og-nu-kommer-encore-versionen-i-biograferne/

Begge film har haft enorm ”repeat business”. Med andre ord: Mange publikummer har set filmene mere end én gang og filmene har derfor haft et meget langt forløb i biograferne. 

”A Star is Born” går nu på 18. uge i 55 biografer og er set af 590.633 tilskuere. ”Bohemian Rhapsody” har netop bevæget sig ind i 24. uge for filmens visning i 20 biografer og er set af 500.519 tilskuere. Det er helt ekstraordinært og sidstnævnte har haft den længste visning i biograferne i mands minde. 

Anmelderne var ikke helt tilfredse med ”Bohemian Rhapsody”, men publikum var hamrende ligeglade med anmeldernes mening. De valfarter til ”Bohemian Rhasody” igen og igen.  

For at anskueliggøre det helt særlige forløb ”Bohemian Rhasody” har haft i biograferne, er nedenstående en sammenligning med en film, som har haft et mere konventionelt forløb: ”Klovn Forever”. Filmen blev set af 512.224 tilskuere, mod de 500.519, som ”Bohemian Rhapsody”” pt. er set af. 

Film, som når over 500.000 tilskuere, lægger normalt altid ud med en masse bulder og brag på listerne over tilskuerantal og så falder tilstrømningen forholdsvis hurtigt i en direkte linje nedad, men altså ikke ”Bohemian Rhapsody”. 

Mens man ser ”Klovn Forever” have et accelerende faldende forløb, ser man ”Bohemian Rhasody pludselig stige i 9. ugen og igen i 11. ugen og holde sig flydende, mens ”Klovn Forever” for længst var taget af plakaten. 

Oscar har kun haft lille betydning på publikumstilstrømningen (Oscar-nomineringerne blev offentliggjort i filmens 13. uge og selve uddelingen i uge 17.) Markedsføringen for udsendelse i home entertainment-sektoren i uge 20, har desværre kun haft negativ effekt for biografernes tilskuerantal.  

Den 30. maj har ”Rocketman”, om Elton John, premiere. Spændende bliver det om denne bio-pic, om et andet britisk ikon, kan gøre ”Bohemian Rhasody” kunsten efter.