Bond-feberen stiger – afløser findes tidligst i 2022

For sidste gang spiller Daniel Craig rollen som James Bond. Det sker i filmen “No Time to Die”, der får dansk premiere torsdag (30. september) – hvem der skal afløse ham, er endnu ikke besluttet (Pressefoto: SF Studios – Nicola Dove)

Bond-feberen breder sig i de danske biografer som en steppebrand i disse dage. Torsdag (30. september) får “No Time to Die” premiere landet over, og alle forlydender fortæller om udsolgte forpremierer og udsolgte sale i åbningsweekenden mange steder.

Men filmen er også ventet med spænding. Den hemmelige agent med licens til at dræbe har nemlig været sagesløst offer for den globale corona-epidemi, og filmen er blevet flyttet en hel del gange.

Det betyder, at det efterhånden er 15 år siden, skuespilleren Daniel Craig debuterede som James Bond. Det skete i november 2006 i “Casino Royale” – der jo i øvrigt havde såvel Mads Mikkelsen som Jesper Christensen i to centrale roller.

Daniel Craig er den syvende skuespiller, der giver karakteren James Bond liv på filmlærredet. “No Time to Die” er den 25. film med Bond, og hans forgængere som agenten er:

  • Sean Connery – 1962-1967, 1971 og 1983
  • David Niven – 1967
  • George Lazenby – 1969
  • Roger Moore – 1972-1985
  • Timothy Dalton – 1986-1994
  • Pierce Brosnan – 1994-2004

Men hvem skal spille den næste James Bond? Det blev filmenes producere spurgt om i BBC Radio 4-programmet “Today” mandag (27. sept.)

For Barbara Broccoli, der sammen med sin halvbror Michael G. Wilson ejer EON Productions, der ejer James Bond-rettighederne, er det dog for tidligt at tage stilling til dette spørgsmål:

“Nej, det tænker vi slet ikke over endnu. Vi ønsker, at Daniel (Craig, red.) får opmærksomhed for sin præstation nu, og så begynder vi at spekulere over fremtiden næste år,” sagde Broccoli ifølge Variety.com’s artikel om sagen.

Emnet fylder dog ganske meget, og derfor gengiver nyhedssiden Variety også, at et britisk bettingfirma har følgende favoritter til at efterfølge Craig: Tom Hardy, Regé-Jean Page, James Norton, Luke Evans, Idris Elba og Henry Cavill.