Boom i biografbyggerier

DB - ABLACKNY BIOGRAF (720x330)

I 2015 oplevede vi åbningen af en ny IMAX biograf i CinemaxX, København, samt to nye strålende multiplexer: Nordisk Film Biografer Fields i Ørestaden og Big Bio i Herlev.

I 2016 har vi allerede set åbningen af et nyt flot biografcenter: Nordisk Film Biografer Aalborg Syd.

NY BIO - AALBORG (720x327)

Men det er intet mod hvad der venter.

Ud over udvidelser og moderniseringer af igangværende biografer, som f.eks. i Faaborg og Svendborg, er nedenstående en liste over de mange nye biografer, som over de kommende par år vil være med til at favne Danmarks mange millioner biografgængere:

Frederikssund (Åbner august 2016)

NY BIO - SILLEBROEN (720x337)

Den 18. august 2016 åbner Nordisk Film Biografer en 4-sals biograf i Sillebroen i Frederikssund med i alt 529 sæder.

Byggeriet er beliggende ved indkøbscenteret Sillebroen i Frederikssund. Sillebroen er det centrale indkøbssted i Frederikssund.

Gilleleje (Åbner efteråret 2016)

ny bio - Gillelejezx (720x328)

Kulturhavn Gilleleje kommer også til at rumme en biograf, som frivillige skal stå for driften af. Ud over biograf bliver det også plads til bibliotek, cafe, bar og spiseområde med mulighed for musikarrangementer og kunstudstillinger.

Køge (Åbner forår/sommer 2017)

NY BIO - KØGE (720x327)

Nordisk Film Biografer vil fra sommeren 2016 stå klar til byde biografgængerne velkommen i Køge. Biografen får 6 sale og ca. 838 sæder.

Biografen kommer til at ligger tæt på det centrale Torvet, stationen og lige mellem den gamle bymidte, den kommende underføring under banen og Køges nye kulturhus.

Biografbygningen ligger syd for TK Developments omfattende byggeri i den centrale del af stationsområdet. Nordisk Film Biografer Køge kommer til at erstatte den nuværende Køge Bio på Torvet.

Driften af den nye Nordisk Film biograf skal foregå i samarbejde med Laila Christensen, Køge Bio.

Haderslev (Åbner september 2017)

NY BIOGRAF - HADERSLEV (720x322)

Torben Jølnæs fra Kosmorama i Haderslev satser på i september 2017 at kunne slå dørene op til en ny stor biograf med fire sale og plads til 550 gæster.

Haderslev Byråd har netop besluttet at udleje 2000 kvadratmeter af den i alt 8400 kvadratmeter store grund på Jomfrustien til Torben Jølnæs på ubestemt tid.

Den nye biograf bliver i flere etager og kommer til at ligge direkte ud til fortovet. Den største sal får plads til 230 gæster og den mindste 80.

Flytningen fra den gamle adresse på Torvet til Jomfrustien har ifølge Torben Jølnæs flere fordele. Biografen får bedre muligheder for at vise et bredere repertoire og herunder også at at kunne vise flere smalle film. Flytningen vil også give Kosmorama mulighed for at indgå samarbejder med erhvervslivet om afvikling af konferencer.

Greve (Åbner efteråret 2017)

NY BIO - GREVE (720x327)

Nordisk Film Biografer åbner en helt ny biograf i indkøbscentret Waves i Greve. Biografen får seks sale og op mod 1.000 stole til at servicere de 5,6 millioner gæster, der årligt besøger centret.

Biografprojektet udvikles i samarbejde med Waves, og biografen indføjes som en naturlig del af det eksisterende centerbyggeri.

Når man ser film i Waves, bliver det med alle de nyeste landvindinger i biografen. Stolene er hentet fra Spanien og leverer noget af den bedste siddekomfort på markedet, mens fremvisningsudstyr er hentet fra Belgien og USA. Lærrederne kommer fra Frankrig, og lydsystemet er fra Californien. Derudover præsenteres landets største udvalg i slik og forfriskninger i foyeren.

Derudover rumles der også med planer om nye biografcentre på Østerbro, Hørsholm, Holstebro, Esbjerg og Ribe.