Borgmester deler isvafler ud som støtteaktion for biografen

Annette og Brian S. Nielsen driver “Den blå Engel” i Kalundborg – nu får de støtte fra byens borgmester (Foto: TV-Kalundborg v. Jens Nielsen)

Det er et godt spørgsmål: Kan 100 store, hjemmelavede isvafler redde en biograf?

Svaret er formentlig, at det ikke helt rækker. Men symbolikken er ikke til at tage fejl af, når Kalundborgs borgmester Martin Damm lørdag (19. september) står i spidsen for en redningsaktion for byens biograf “Den blå Engel”.

Det er Damms parti, Venstre i Kalundborg, der står bag aktionen, hvor de 100 vafler bliver købt hos biografdirektør Annette Sønder Nielsen. Hen over sommeren har hun og hendes bror, Brian, der sammen driver biografen, nemlig suppleret indtægterne med at holde en isbod åben.

Det har Danmarks Radio haft fokus på fredag d. 18. september. Både i form af en artikel og med nyhedsindslag i radio og tv.

“Den blå Engel” er blot én af de biografer, som har måttet ty til andre metoder i løbet af sommeren, fordi billetsalget er svigtet på grund af corona-virus og de forholdsregler, der har skullet træffes.

Samlet er billetsalget for de danske biografer i 2020 indtil nu kun 50 % af, hvad det var på tilsvarende tidspunkt i 2019.