Brad Pitt og ”Fury” erobrer førstepladsen på top ti i USA.

DB - BLACKFURY (720x338)

Takket være en hær bestående af ældre mænd, vandt David Ayer’s ”Fury” kampen om førstepladsen i USA. Filmen åbnede med $23,5 mio. “Fury” slog dermed “Kvinden der forsvandt” ned på en andenplads og filmen leverede en af de bedste åbninger nogensinde for en film om 2. Verdenskrig.

”Fury” kostede 68 mio. at producere. 60% af premierepublikummet var mænd og 51% var over 35 år. Anmeldelserne var virkelig gode og filmen modtog en 80%-rating på Rotten Tomatoes.

”Kvinden der forsvandt” nåede denne weekend 100 millioner dollar-mærket og faldt endnu engang kun småt med 37%, hvilket resulterede i en indspilning på $17,8 mio. over weekenden med en total på $107,1 mio.

“Manolos magiske rejse, produceret af Guillermo del Toro indspillede $17,0 mio. Filmen kostede $50 mio. at producere og modtog en ”A-”-rating på CinemaScore samt en glad 79%-rating på Rotten Tomatoes.

Til gengæld gik det ikke så godt for Nicholas Sparks-filmatiseringen ”The Best of Me”, som måtte nøjes med $10,5 mio. over weekenden. Det er den dårligste åbning nogensinde for filmatisering af en Nicholas Sparks bog. Filmen fik en ”B+”-rating i CinemaScore og en gruopvækkende sølle 7%-rating på Rotten Tomatoes.

Alejandro G. Inarritu’s sorte komedie “Birdman” fik en flot åbning i kun fire biografer i Los Angeles og New York. Filmen indspillede $415.000 over weekenden, med et gennemsnit på fantastiske $103.750. Filmen er i 2014 kun overgået af Wes Anderson’s “The Grand Budapest Hotel”. Filmen modtog en imponerede 92%-rating i Rotten Tomatoes.

Næste weekend byder kun på to åbninger i USA af dansk interesse: ”John Wick” med Keanu Reeves samt det svenske Oscar-håb ”Force Majeure”.

db - top 10 (720x439)