Buster Oregon Mortensen går igen

Buster Oregon Mortensen spilles i den ny film af Manfred Weber Cortzen (Pressefoto: Nordisk Film)

Torsdag udfører tryllekunstneren “Magiske Mortensen” alias Buster Oregon Mortensen muligvis sit største nummer i karrieren:

Han går igen!

Sagen er, at den 17. juni har filmen “Buster Oregon Mortensen” dansk premiere. Filmen, der er baseret på Bjarne Reuters børnelitterære klassiker “Busters Verden” (1979), udkommer nemlig for anden gang, og det er store fodspor, instruktør Martin Miehe-Renard og holdet bag den ny film skal udfylde.

Bogen blev filmatiseret af Bille August og havde premiere i 1984. I januar og februar måned dét år spillede den over 6 afsnit som tv-serie på Danmarks Radio, og skaffede særligt “Buster” i form af Mads Bugge Andersen et stort gennembrud.

I oktober 1984 havde instruktøren fået klippet serien sammen til en biograffilm, der fik premiere og opnåede stor succes.

Dette skyldtes ikke mindst titelsangen af den dengang meget populære popsanger Nanna Lüders.

Næsten 40 år senere får en ny version så premiere. Det sker torsdag, og denne gang er Manfred Weber Cortzen i titelrollen. Han får opbakning af rutinerede folk som Henning Jensen, Magnus Millang og Ibi Støving.

Og titelsangen? Den er denne gang lavet af Joey Moe. Hans mor var faktisk korsangerinde for Nanna Lüders i miden af 1980erne, har han fortalt.

Så når Buster Oregon Mortensen genopstår torsdag den 17. juni, er det i en filmversion, der angiveligt både minder om forlægget – og alligevel er nyt.

Filmen har premiere landet over.