Christopher Nolan – manden der aldrig har fejlet

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Den engelske boy wonder, Christoper Nolan, har hidtil instrueret otte spillefilm og ingen af dem har fejlet. Alle repræsentere de det ypperste, inden for budgetterne de er produceret på.

Og den 6. november har de danske biografer premiere på hans niende spillefilm, ”Interstellar”, og klart forventningerne er enorme.

DB - INTER 1,2 (720x336)

Matthew McConaughey, Anne Hathaway og Marlon Sanders i en scene fra ”Interstellar”.

Filmen handler om en gruppe opdagelsesrejsende, der i rummet gør brug af et nyopdaget ormehul for at omgå de hidtidige begrænsninger i menneskers rumrejser og nå ud til steder, de aldrig havde drømt om at skulle erobre.

DB - INTER 1 (720x339)

Christopher Nolan fordybet i samtale med Matthew McConaughey under optagelserne af ”Interstellar”.

Filmen har en imponerede stjernebesætning: Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway, Michael Caine (naturligvis!), Casey Affleck, Ellen Burstyn, John Lithgow og William Devane.

Nolan, som både skriver og instruerer sine film, er 44 år og er gået fra uafhængige lowbudget-film, til nogle af de største blockbusters nogensinde produceret.

Hans første film “Following” (1998) havde et budget på sølle $6000, hvilket blev afsæt til ”Memento” (2000), som indbragte instruktøren både Oscar- og Golden Globe-nominering i kategorien ”bedste manuskript”.

Tredje film blev den psykologiske thriller ”Insomnia” (2002), med Al Pacino, Robin Williams og Hilary Swank.

Vendepunktet i Nolans karrierer kom da han fik til opgave at reboote Batman-franchisen med ”Batman Begins” (2005) og så gik det ellers slag i slag med den ene imponerende film efter den anden: ”The Prestige” (2006), ”The Dark Knight” (2008), ”Inception” (2010) og ”The Dark Knight Rises” (2012).

I alt har hans film indspillet over 20,9 milliarder kroner globalt i biograferne alene.

db - inter 3 (720x248)

DB - INTER 2 (720x387)