Coronapas skal checkes i de store sale

I Danmarks største biografsal, Imperial i København, er der ingen tvivl: Her udbydes mere end 200 billetter, så her skal checkes for coronapas (Pressefoto: Nordisk Film)

Tirsdag aften (9. november) besluttede Folketingets Epidemiudvalg at vedtage restriktioner på grund af den stigende smitte og det forøgede antal indlæggelser med corona-virus.

Dermed står det klart, at biograferne (blandt mange andre kulturelle institutioner) skal checke gæsternes coronapas, hvis der udbydes mere end 200 billetter til en visning.

Det fremgår af beslutningsgrundlaget, som for kulturbranchens vedkommende blev sendt til udvalget på forhånd, at:

  • 200 tilskuere/deltagere mv. indendørs (forstået som det antal billetter, der udbydes ifm. en forestilling/event/kamp i biograf, teater, idrætshal) og uanset om der er tale om siddende eller stående tilskuere/deltagere mv.

Der vil således være en lang række biografer, hvis sal(e) ligger under kravet for check af coronapas.

Beslutningen gælder for de kommende fire uger. Mod slutningen af perioden skal Epidemiudvalget afgøre, om perioden skal forlænges, og om der skal iværksættes andre restriktioner.

Der er ikke aftalt nye kompensationsordninger i forbindelse med beslutningen om at genindføre check af coronapas.

På Erhvervsministeriets hjemmeside er beslutningen fra Epidemiudvalget omtalt onsdag morgen. De detaljerede retningslinjer bliver formentlig opdateret i løbet af onsdag og torsdag for de enkelte branchers vedkommende.

Retningslinjerne gælder fra fredag d. 12. november klokken 06.00.