Danmark satser alt på “Druk”

DRUK (PR-foto)

Omkring 3/4 millioner danskere har været i biografen siden slutningen af september for at se filmen “Druk”, og roserne er regnet ned over ensemble-filmen af Thomas Vinterberg.

Onsdag (18. nov.) offentliggjorde en komité af sagkyndige under Det Danske Filminstitut (DFI) ovenikøbet, at filmen er udvalgt til at repræsentere de danske farver i kampen om at blive nomineret til en Oscar 2021 som bedste internationale spillefilm.

Den danske komité, der er sammensat af repræsentanter fra filmbranchen og Filminstituttet, har valgt filmen fra en liste på i alt tre film, som komitéen pegede på i oktober. De to øvrige titler i spil var ‘En helt almindelig familie’ af Malou Reymann og ‘Shorta’ af Anders Ølholm og Frederik Louis Hviid.

Den danske Oscar-komité består, ud over formand Claus Ladegaard fra Det Danske Filminstitut, af Noemi Ferrer fra Producentforeningen, Ali Abbasi fra Danske Filminstruktører, Mette Heeno fra Danske Dramatikere, Jan Weincke fra Dansk Filmfotograf Forbund, Nanna Frank Rasmussen fra Danske Filmkritikere, Søren Søndergaard fra Danske Biografer og Filminstituttets afdelingschef for Fiktion, Marianne Moritzen.

DFI skriver i en pressemeddelelse om den videre proces:

“Deadline for indmelding til Det Amerikanske Filmakademi er i år rykket fra 1. oktober til 1. december. Herefter vurderes de indstillede film af en komité, der er langt større, bredere og mere internationalt sammensat end tidligere år, hvor den kun bestod af amerikanske medlemmer. Denne komité vælger syv film, og en eksekutiv komité tilføjer yderligere tre film for at sikre, at der ikke er iøjnefaldende udeladelser på shortlisten – en shortliste som dermed består af i alt ti film.

Den 9. februar annonceres alle shortlister, herunder også de ti film i den internationale kategori, som har chancen for at blive en af de fem nominerede titler.

Alle Oscar-nomineringer, inklusive de fem film i den internationale kategori, udmeldes den 15. marts. Den 93. Oscar-prisuddeling afholdes den 25. april i Los Angeles.”