Dansk film produceret uden for det normale støttesystem – nu i biograferne

En ny dansk spillefilm, som havde premiere på Cph:Pix 2018, er sikret biografdistribution og lister stille og roligt rundt blandt de danske biografer lige nu.

Det drejer sig om det fængslende drama

”Lad de døde hvile”

som blander oplivende humor med nervepirrende gys, viser hvordan unge takler savn og ensomhed. Der er skruet op for spænding og følelser, når den umage firkløver må stå sammen imod overnaturlige kræfter og hverdagens problemer som ung. På den måde behandler filmen tabulagte emner på et niveau hvor alle kan være med.

Handling:
Jimmy er ikke bare fan af heavy metal, gys og det okkulte. Han har et mål: Han vil i kontakt med sin afdøde mor – og han har måske også evnerne til det. Noget hans fraværende far slet ikke fatter. Jimmy har overbevist sig selv om, at han ikke behøver andre, og i gymnasiet holder han sig for sig selv. Men den nye dreng i klassen, charmetrolden Amir, får lokket Jimmy til at imponere skolens to flotteste piger, Louise og Anna, med et lille ritual. Efter ritualet indser Jimmy, at han har begået en gruelig fejl, der kan dømme byens døde til evige pinsler, herunder hans egen mor. I kampen for at fikse det, indser han, at ikke alt kan klares på egen hånd. I stedet må han se sit savn og sin isolation i øjnene og søge hjælp hos både sin far og de nye venner. Hvis Jimmy vil redde byens døde, må han først lære at omgås de levende.

Genrefilm kan gøre dramaet stærkere
”Lad de døde hvile” blander filmgenrer på en måde, der ellers ikke ses ofte i danske film. Filmen er først og fremmest tænkt som underholdning med en skæv kombination af gys og humor. Men det er også en måde, hvorpå man kan løsne op for et tabu og starte en debat omkring unges ensomhed. Savn og ensomhed er tunge emner, der blødes op af de humoristiske og skræmmende elementer i filmen. Det er håbet, at filmen vil give både grin, gys og stof til eftertanke hos børn og unge.

Den svære balance mellem at turde være sig selv uden at isolere sig fra fællesskabet er noget, der har inspireret filmens instruktør, Sohail A. Hassan. ”Jeg vil i bund og grund gerne underholde mit publikum med en solid genrefilm, som leverer varen. Men enhver god film uanset genre, skal have noget på hjerte. Mit budskab er, at selvom det er svært som ung at turde være sig selv og dermed føle sig udenfor, sær eller forkert, så er løsningen aldrig at isolere sig. Noget jeg kender fra min egen opvækst,” udtaler han.

Udtaget til Cph:Pix 2018
Noget af det, der gør ”Lad de døde hvile” til noget helt særligt er, at det er en spillefilm, som er produceret uden for det danske støttesystem med hjælp fra nye såvel som erfarne kræfter. Den hopper ind i rækken af flere danske independent spillefilm, som CPH PIX tildeler plads i programmet. Det er noget, der har vakt glæde hos de mere end 150 filmfolk og skuespillere, der over de seneste 4 år har knoklet på projektet. Filmens producer, Jannick Raunow, udtaler: ”Hele holdet er utrolig glade og taknemmelige for, at Danmarks største filmfestival giver plads til danskproduceret genrefilm.”

Læs mere om filmen her: www.ladhvile.dk

Se traileren her: www.ladhvile.dk/trailer

Anmeldelser: http://www.planetpulp.dk/lad-de-doede-hvile/

https://www.heavenofhorror.dk/anmeldelse/lad-de-doede-hvile-2018/

Kontakt:
Producer Jannick Raunow – 29 72 27 86 – jannick@raunow.dk, PURE FICTION – Nørrebrogade 38, 3.th. 2200 København N. – 22 51 35 20 – www.purefictionfilm.com – purefictionfilm@gmail.com

Medvirkende:
Baard Owe, Jakob Hasselstrøm, Razi Irawani, Sidse Kinnerup, Maria Fritsche, Danny Thykær, Stine Ruge og Sigurd Barett.

Manuskriptforfatter & instruktør
Sohail A. Hassan

Produceret af
Pure Fiction