Dansk storfilm får ros: “Man bliver grbet og bevæget”

“Skyggen i mit øje” om det engelske bombardement af Shell-huset 1945 får blandet modtagelse, men roses for høje ambitioner (PR-foto: SF Studios)

Med premiere i 129 biografer landet over, og som en del af “Biografklub Danmark”, er der høje forventninger til “Skyggen i mit øje” – den ny film instrueret af Ole Bornedal.

Filmen har premiere torsdag (28/10), og instruktøren og de medvirkende kan læse masser af anerkendelse i de forskellige anmeldelser – men også nogle forbehold.

Mest rosende er Berlingske og Filmmagasinet Ekko, der begge uddeler 5 af 6 stjerner. I Berlingske begrunder skribent og anmelder Kristian Lindberg sin dom:

“Den Franske Skole er et glemt dansk 11. september, og Ole Bornedal har evnen og billederne til at bevise det. At det heldigvis er lykkedes i denne vigtige filmfortælling, er ikke en selvfølge.”

Lindberg beskriver filmen som én, der griber og bevæger seeren.

Bo Tao Michaëlis er i Ekko inde på det samme:

“Det er virkelig en stærk og slagkraftig film. Ole Bornedals bedste.”

Filmen er produceret af Miso Film, og i centrale roller ses blandt andet Fanny Bornedal (som i øvrigt er instruktørens datter), Susse Wold og Danica Curcic.

Og så spiller fire børn en stor rolle i filmen, og disse helt unge skuespillere roses over hele linjen for deres indsats – også i de anmeldelser, der ikke er lige så rosende som ovennævnte.

I Soundvenue (3 stjerner af 6) giver anmelder Freja Dam denne beskrivelse:

“Mens de voksne skuespillere indimellem kammer over i overspil, holder de velcastede børneskuespillere til gengæld et imponerende niveau filmen igennem.”

Du kan se alle de kommende premieredatoer i de danske biografer her