Danske Biografer: Tak for livsnødvendig hjælp

Statsminister Mette Frederiksen på dagens pressemøde. Foto: Jens Dresling

Statsminister Mette Frederiksen, en række ministre og arbejdsmarkedets parter præsenterede søndag middag en krisepakke, der kommer lønmodtagerne og erhvervslivet i møde.

Krisepakken gælder for tre måneder, med tilbagevirkende kraft fra mandag 9. marts frem til 9. juni. Og den sigter mod at sikre, at virksomhederne fastholder arbejdskraften og dermed undgår at fyre medarbejdere.

I korte træk betyder pakken, at

  • Virksomheder garanterer imod fyringer i perioden
  • Lønudgifter op til 23.000,- om måneden, dog maksimalt 75 procent af lønnen for fuldtidsansatte dækkes af staten
  • Lønudgifter op til 26.000,- om måneden, dog maksimalt 90 procent af lønnen for timelønnede dækkes af staten
  • Lønmodtageren skal afvikle 5 dages ferie eller afspadsering i perioden, om nødvendigt for egen regning

”Det er en livsnødvendig hjælp, som parterne her lægger frem for blandt andet biografbranchen. Vores medlemmer har absolut behov for at få hjælp, for siden torsdag har de holdt lukket og har dermed ingen udsigt til indtægter i den kommende tid. Det presser dem helt vildt, og i det lys er denne krisepakke bestemt en fremstrakt hånd,” siger direktør for Danske Biografer Lars Werge.

Den konstituerede formand for Danske Biografer, Mette Schramm (Empire Bio), understreger vigtigheden af, at man husker på biograferne i denne tid.

”Jeg vil opfordre de ansvarlige ministerier og de ansvarlige politikere til at huske på biografernes rolle i det danske kulturliv – vi får brug for al støtte, når virus er inddæmmet, og Danmark skal bevæge sig tilbage til det normale igen,” siger Mette Schramm.

Danske Biografer er i løbende kontakt med de relevante ministerier og organisationer. Læs mere om krisepakken på følgende link til Finansministeriets hjemmeside

FAKTA: Danske Biografer er brancheforening for mere end 160 biografer i Danmark, Grønland og på Færøerne. 13,2 millioner købte i 2019 billet til vores biografer – det svarer til godt 36.000 om dagen.

For yderligere info: Kontakt direktør Lars Werge, Danske Biografer (2986 6707)