Danskere moderniserer de norske biografer

DB - BLACKNORDI (720x340)

Ny og forbedret: I en af salene i Norges flotteste biograf, Colosseum Kino: (fra venstre): Salgs- og marketingdirektør Espen L. Pedersen, projektleder Per Jakobsen og projektkoordinator Stine Nørregaard Olesen fra Nordisk Film Biografer. Foto: John Berge, KINOMAGASINET.no ©

Af John Berge – john.berge@kinomagasinet.no

Oslo: Norges største, og mange vil mene, flotteste biograf er i gang med at blive moderniseret. Og biografen bliver endda endnu flottere. Det lover den danske duo, der har ansvaret for moderniseringen hos Nordisk Film Biografer i Norge.

Projektleder Per Jakobsen og projektkoordinator Stine Nørregaard Olesen, er hjerteligt imødekommende da Kino Magasinet møder de to til en snak om den modernisering, der netop nu gennemføres i ærværdige Colosseum Kino i Oslo.

“Vor tankegang er altid at skabe en god stemning for publikum, som kommer i vores biografer. De træder ind filmens verden. De sidste ti år er vore biografer i Danmark blevet udviklet til den stil, de har nu, og har haft de sidste to-tre år. Men de eventuelle ændringer, vi foretager, er altid med respekt for den biograf, vi er i,” siger Jakobsen.

Flagskibet

I den dansk-ejede biografkæde Nordisk Film Biografer i Norge er sal 2 og 4 nu blevet renoveret i Colosseum-biografen, mens sal 3 blev renoveret i 2014. Hertil kommer, at hele den bageste del af foyeren og kioskområde er bygget helt om.

Ifølge salgs- og marketingdirektør Espen Pedersen er alt i biografsalene blevet moderniseret: nye stole (leveret af Skeie), nye gulvtæpper, bedre lydsystem og akustiske forbedringer. Vægge, gulve og lofter er også blevet ændret. Det eneste “gamle” er de digitale projektorer, fortæller Pedersen.

Men sal 1, den største biograf, er endnu ikke blevet moderniseret. Det kommer. Ifølge danskerne vil alle salene i Colosseum være moderniseret indenfor 2-3 år.

”Vi har nu færdige med den første del, som var salene 2, 3 og 4, med stole, gulv, teknik, foyer og “koncession”. Vi planlægger at fastsætte med sal 1 næste år. Vi skal have nye stole og tæpper og opgradere teknikken.”

Per Jakobsen fortæller man også vil kigge på facaden.

”Den er lidt kedelig nu. Bygningen fortjener at blive set som det den er: juvelen i de norske biografer. Over de næste to til tre år vil vi være færdige med renoveringen af Colosseum. Den storhed, der var tidligere, vil genopstå,” lover Jacobsen.

Besøgt alle

Efter Nordisk Film Biografer i sommeren 2013 købte Oslo Kino og norske Cinema, rejste Per Jakobsen og Stine Nørregaard Olesen rundt og besøgt alle biograferne i kæden.

”Vi foretog en gennemgang af Oslo Kino og norske Cinema for at få et overblik, hvor vi skulle sætte ind i første omgang. Indtrykket var positivt, men det blev klart, at biograferne i Oslo har stået stille længe, ​​og vi havde brug for at få dem op til det niveau, de danske biografer er på.

”Vi begyndte med Ringen Kino i Oslo, i sommeren 2014. Det var den nyeste biograf, men levede ikke op til standarden. Biografen var ikke filmisk, den manglede magi. Så vi besluttede at vort fokus skulle være på Oslo. Biograferne her har førsteprioritet. Det er biograferne, som er vigtigst.

Duoen fortæller også at Moå i Ålesund er blevet moderniseret.

Yderligere planer

Næste skridt bliver Klingenberg og Saga i Oslo, som har masser af sjæl og historie. Ændringer her bliver ikke lette af fortage, idet Klingenberg er fredet.

 

Publiceret i samarbejde med den norske biografbranches fagblad, KINOMAGASINET.no