Danskerne elsker ”A Star is Born”. Og nu kommer ”Encore”-versionen i biograferne!

Fænomenet ”A Star is Born” har danskerne taget til deres hjerter, som intet andet land i verden, når man tager højde for vores beskedne indbyggerantal. I intet andet land har en så stor andel af landets indbyggere set ”A Star is Born”, som i Danmark.

For at hylde det faktum har studiet bag filmen, Warner Bros., besluttet at udsende ”Encore”-versionen i Danmark, som indeholder flere nye sangnumre med Lady Gaga og Bradley Cooper. Den nye version kan ses i biograferne fra 21. marts. ”Encore”-versionen er 12 minutter længere end den originale film.  

Filmen går nu på sin 14. uge i biograferne og er pt. set af 543.654 tilskuere. Og danskerne vil simpelthen ikke slippe den. Ingen tvivl om filmen snart vil være set af over 600.000 tilskuere.  

Når filmen har afsluttet sin visning i danske biografer, vil over 10 procent af Danmarks befolkning have set den. I Norge har 7,7 procent af befolkningen set filmen, i England 6,5 procent, Holland 4,5 procent, mens Frankrig og Tyskland ligger og rasler rundt i bunden med kun hhv. 2,8 og 1,3 procent. 6,5 procent af nordamerikanerne har set ”A Star is Born”. 

”A Star is Born” har nemlig haft et temmelig atypisk forløb i Danmark. I de 14 år jeg har været formand for Brancheforeningen Danske Biografer, har jeg i al fald ikke oplevet noget lignende.  

For at anskueliggøre det helt specielle forløb ”A Star is Born” har haft i biograferne, er nedenstående en sammenligning med en film, som har haft et mere normalt gennemsnitligt forløb: ”Klovn Forever”. Filmen blev set af 512.224 tilskuere, mod de 543.654, som ”A Star is Born” pt. er set af. 

Film, som når over 500.000 tilskuere, lægger normalt altid ud med en masse bulder og brag på listerne over tilskuerantal og så falder tilstrømningen forholdsvis hurtigt i en direkte linje nedad, men altså ikke ”A Star is Born”. 

Hvem sagde ”sleeperen” er død? Pt. går ”A Star is Born” i hele 55 danske biografer. 

Der er intet normalt over ”A Star is Born”. Filmen er på alle måder helt ekstraordinær.