Danskerne vendte tilbage i biograferne i stort tal

Emma Watson, Florence Pugh, Saoirse Ronan og Eliza Scanlen i LITTLE WOMEN (Foto: Sony Pictures Wilson Webb)

Filmen ”Little Women” fik kolossalt flotte anmeldelser ved sin premiere i torsdags (4/6). Og hen over åbningsweekenden kvitterede danskerne: 27.150 solgte billetter gør i dén grad filmen til et tilløbsstykke.

Det er en meget fornem åbning, og filmens danske distributør, Frederik Malling Juul fra SF Studios, er naturligvis meget tilfreds.

” Biograferne er jo netop åbnet, og vi var selvfølgelig spændte på, hvordan danskerne ville reagere efter Corona. Men det er skønt at se, at danskerne er trygge ved at gå i biografen igen,” siger Frederik Malling Juul.

Han sammenligner direkte med, hvordan ”Little Women” gik i de andre nordiske lande, hvor den havde national premiere halvanden måned før coronaen ramte verden.

”Vi plejer at ligge på niveau med Norge, og da de åbnede filmen den 31. januar, lavede de 19.929 billetter i deres åbningsweekend og vi laver altså 27.150 billetter! Sverige, som jo er et større territorium end os, åbnede med 19.341 billetter den 24. januar, så i det lys er vores tal helt vilde,” siger Frederik Malling Juul.

Målt på antallet af solgte billetter var den første weekend i juni endog særdeles god. Der blev i alt solgt op mod fire gange så mange biografbilletter som i pinsen.

Dette er blevet ledsaget af en kampagnestart for Danske Biografer og Fafid (Filmdistributørernes forening, red.) som i sit grundlæggende budskab fortæller danskerne, at det er trygt at gå i biografen nu, hvor salene efterhånden alle er blevet genåbnet.

”Alt, hvad jeg hører fra biograferne, er, at deres gæster er glade og forventningsfulde, når de kommer. Medarbejderne tager retningslinjer og restriktioner meget alvorligt, og det er med til at sikre, at oplevelsen er tryg,” siger Lars Werge, direktør for Danske Biografer.

Enkelte biografer har desuden haft besøg af myndighederne, som ville sikre sig, at alt foregik, som det skulle – hvilket det gjorde.

For yderligere kommentarer, kontakt

Frederik Malling Juul, distributionschef SF Studios – mobil 2673 3538

Lars Werge, direktør Danske Biografer – mobil 2986 6707