Dato for genåbning: 8. juni

Statsminister Mette Frederiksen har sammen med resten af Folketinget lagt en plan for genåbning, og biograferne skal med i fase 3, som står til at blive effektueret 8. juni

I løbet af natten til Store Bededag (8. maj) forhandlede regeringen de næste faser af genåbningen af Danmark på plads.

Dermed stod det fra morgenstunden klart, at biograferne er med i “Fase 3” af genåbningen. Den bliver, hvis smittetal og -spredning ikke kommer ud af kontrol, gennemført fra 8. juni, hvor biograferne får mulighed for at åbne dørene til salene igen.

Det fremgår af den aftale, som blev lagt frem fredag. Planen hviler på følgende forudsætninger:

 • En offensiv teststrategi med testning både i et sundhedsspor og et
  samfundsspor, smitteopsporing og isolation af smittede. Der gennemføres
  repræsentativ testning af befolkningen i faste tidsintervaller og ud fra en klar
  plan.
 • Brug af værnemidler, bl.a. for at beskytte de sårbare grupper
 • Sundhedsmyndighedernes retningslinjer om fysisk afstand
 • Sundhedsmyndighedernes retningslinjer om god hygiejne
 • Undgå superspredning

Det betyder, at Danske Biografer i de kommende dage og uger vil gå i dialog med myndighederne om, hvordan rammerne for biograferne skal være.

“Det var en dejlig nyhed at åbne Store Bededag på. Vi glæder os til at genåbne biograferne, og vi ser frem til, at vores gæster igen trygt kan gå ind og se film på det store lærred,” siger direktør for Danske Biografer Lars Werge.

“Det er klart, at der fortsat er et stykke arbejde at gøre. Vi må forvente en begrænsning i kapaciteten i begyndelsen, men det er noget, vi vil forhandle specifikt med myndighederne om.”

“Her vil vi naturligvis også fremføre synspunktet, at hvis vi – af fuldt forståelige, sundhedsmæssige hensyn – bliver tvunget til at sætte kapaciteten ned, så må der kompenseres for dette fra statens side,” tilføjer Lars Werge.

Biograferne i Norge åbnede torsdag (7. maj), og der er ligeledes konkrete planer for biograferne i lande som Tyskland, Holland og Italien.